----------



YENİDEN



BURSA, - BURSASPOR'un Porto'dan transfer ettiği orta saha oyuncusu Arjantinli Fernando Belluschi, uzun süre Bursaspor forması giymek istediğini söyledi.

Bursaspor'un sezon başı kadrosuna kattığı Belluschi, özel bir televizyon kanalında soruları yanıtladı. Bursaspor'a geldiğinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden başarılı orta saha oyuncusu, "Bursa'ya gelmekten çok memnun oldum. İlk geldiğim günden beri çok iyi ağırladılar. Takıma çabuk uyum sağladım ve konsantrasyon sorunu yaşamadım. Böyle sürmesini umuyorum. Burada kalmayı hedefliyorum" diye konuştu.

"BENİM YURTDIŞI TECRÜBEM VAR"

Nunez, Steinert, İnsua gibi isimlerin Bursaspor'a geldiği ancak istedikleri performansı sergileyemedikleri hatırlatılması üzerine Belluschi, "Her futbolcunun kendine özgü bir amacı bulunuyor. Gelen futbolcuların adaptasyonunda sıkıntı olmuş olabilir. Yurtdışı tecrübeleri olmayabilir. Ama benim yurtdışı tecrübem var ve kısa sürede ülkeme dönmek istemiyorum. O futbolcular yurtdışında istedikleri performansı sergileyemiyorlar. Ben burada kalmayı tercih ederim" dedi.

"TÜRKİYE'DE FUTBOL İLERLEDİ"

Önemli takımlarda forma giyen Belluschi Türkiye'de futbolun çok ilerlediğini söyledi. Yabancı futbolcuların çok fazla geldiğini ifade eden Belluschi, "Türkiye'ye çok sayıda yabancı futbolcular geldi ve futbolu üst seviyeye çıkardı. Daha önce Türk futbolunu takip etmiyordum. Ama şu an geliştiğini görüyorum. Önümle seyirci kapasitesine sahip. Türkiye futbolu daha iyi seviyelere geldi" diye konuştu.

"MİLLİ TAKIM'DA OYNAMAK İSTERİM"

Her futbolcunun ihayali olan Milli Takım'da oynama isteği olduğunu belirten yetenekli futbolcu Bursaspor'daki hedeflerini de açıkladı. Belluschi, "Milli Takım her futbolcunun hayalinde olan birşey. Buradaki hedeflerim ise öncelikle Bursaspor'u düşünmem gerekiyor. Burada oynamaktan mutluyum. Takımın hedefi ligi üst sıralarda bitirmek ve mümkünse şampiyon olmak. İlk hedefimiz bu. Benim de hedefim takımıma faydalı olabilmek ve uzun yıllar burada kalmak" diye konuştu.

"BATALLA KENDİSİNİ GELİŞTİRDİ"

9 haftalık sürede stili olarak en beğendiği futbolcuyu da açıklayan Belluschi, "Uzun süredir Batalla'nın oyun stilini görmemiştim. En son birlikte 2001 yılında oynamıştık. Ben buraya ilk geldiğimde onunla aynı takımda olmak çok mutlu etti. Kendisini çok ilerletti ve geliştirdi. Takım arkadaşı olduğumuz için çok mutlu oldum" dedi.

"BURSASPOR TARAFTARININ YERİ AYRI"

Arjantin'de taraftarların takımlarına kendi yüreklerini adadıklarını belirten Belluschi, "Arjantin'de taraftarlar kendi yüreklerini takımlarına adarlardı. Bunu başka yerde göreceğime inanmıyordum. Ama Bursa'ya geldiğimde fikrim değişti. Türkiye'de taraftarlar futbola aşıklar. Özellikle Bursaspor taraftarının bendeki yeri ayrı" diye konuştu.



EK(İA/AÖ)