Hayri Gür Spor Salonu’nda yarın yapılacak olan Beko All Star 2012 organizasyonu öncesi Zorlu Grand Otel’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu üyesi Necati Güler, böyle önemli bir organizasyonu Trabzon’da yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi ve “Avrupa'nın en önemli iki liginden birinin en iyi oyuncuları, seçilmiş olanlar burada olacak. Bunun hem Trabzon, hem de Türk basketbolu için önemli bir fırsat olacağına inanıyoruz” dedi. 

TBF Yönetim Kurulu üyesi Asaf Ardak ise, her türlü organizasyonu Türkiye’nin çeşitli yerlerine yaymak için çalıştıklarını ifade ederek, “İstanbul, Ankara, İzmir dışında basketbol camiasına ve basketbol severlere böyle bir imkanı sunmanın hoşluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan ise, Beko All Star kadrosunu seçerken oldukça zorlandıklarını vurgulayarak, Trabzonluları organizasyonu izlemeye davet etti.

OĞUZ SAVAŞ: "TÜRK KARMASI OLARAK KAZANMAK İSTİYORUZ"

Açıklamaların ardından toplantıyı izleyen Türk ve yabancı yıldızlar karması oyuncuları sahneye çıktı. All Star Türk Karması adına konuşan Oğuz Savaş, bu karma içerisinde yer aldığı için mutlu olduğunu belirterek, “Türk karması olarak kazanmak istiyoruz. Umarım eğlenceli bir maç olur” diye konuştu. Emir Preldziç ise, Türk karması olarak oldukça güçlü olduklarını söyledi.

Yabancılar karması adına söz alan Trabzonspor Basketbol Takımı Sporcusu Jonathan Gibson da, ev sahibi avantajını kullanmak istediklerini belirterek, “Burada olmak gerçekten çok farklı bir duygu. Umarım güzel bir maç izlettiririz” dedi.

BEKO ALL STAR 2012 TÜRK KARMASI :

Başantrenör: Ufuk Sarıca (Anadolu Efes)

Antrenör: Ekrem Memnun (Anadolu Efes)

Menajer: Gökhan Üçoklar (Galatasaray Medical Park)

Oyuncular: Ümit Sonkol (Aliağa Petkim), Cenk Akyol, Sinan Güler (Anadolu Efes), Can Akın (Beşiktaş Milangaz), Soner Şentürk (Erdemir), Emir Preldzic, Oğuz Savaş, Kaya Peker (Fenerbahçe Ülker), Furkan Aldemir (Galatasaray Medical Park), Nedim Yücel, Ali Karadeniz (Türk Telekom), İlkan Karaman (Pınar Karşıyaka)

BEKO ALL STAR 2012 YABANCI KARMASI :

Başantrenör: Ergin Ataman (Beşiktaş Milangaz)

Antrenör: Yağızer Uluğ (Beşiktaş Milangaz)

Menajer: Ferhat Şoför (TOFAŞ)

Oyuncular: Sasha Vujacic, Dusko Savanovic (Anadolu Efes), Guy Fischer (Antalya Büyükşehir Belediyesi), Carlos Aroyyo, Zoran Erceg, Mensah Bonsu (Beşiktaş Milangaz), James Gist (Fenerbahçe Ülker), Jaka Lakovic, Joshua Shipp (Galatasaray Medical Park), Jonathan Gibson, Elton Brown (Trabzonspor), Vladimir Stimac (Olin Edirne), Bradley Buckman (TOFAŞ)

All-Star organizasyonunda 3 sayı ve smaç yarışmaları da yapılacak.

Smaç yarışmasına şu isimler katılacak: Doğuş Balbay (Anadolu Efes), Mensah Bonsu (Beşiktaş Milangaz), James Gist (Fenerbahçe Ülker), Joshua Shipp (Galatasaray Medical Park), Vincent Grier (Mersin Büyükşehir Belediyesi) ve Kerem Özkan (Trabzonspor)

3 sayı yarışmasında ise şu isimler katılacak: Sasha Vujacic (Anadolu Efes), Guy Fischer ve Stevan Jelovac (Antalya Büyükşehir Belediyesi), Zoran Erceg (Beşiktaş Milangaz), Jonathan Gibson (Trabzonspor) ve Melvin Sanders (Hacettepe Üniversitesi)

All Star gününde ayrıca Gripin mini bir konser verecek ve ünlü Fransız basketbol akrobasi grubu Crazy Dunkers ve Rus Khimki Dans Grubu da gösterileriyle basketbolseverlere eğlenceli dakikalar yaşatacak.