Alman Birinci Futbol Ligi Bundesliga’nın 27’nci haftasında inanılmaz bir skor ortaya çıktı. Ligin bu sezonki tartışmasız hâkimi Bayern Münih, sahasında ağırladığı ligin köklü takımlarından Hamburg’u 9-2 mağlup etti. Daha ilk yarısı ev sahibi ekibin 5-0 üstünlüğüyle kapanan maçta Bavyera ekibi baştan sona üstün bir oyun sergileyerek rakibini adeta sahadan sildi. Bayern'in şampiyonluğunu şimdiden ilan edebilmesi için en yakın takipçisi Dortmund’un puan kaybetmesi gerekiyordu. Sarı-siyahlılar da haftayı galibiyetle kapatınca Bayern Münih şampiyonluk kutlamasını 1 hafta ertelemek zorunda kaldı. Bayernli Claudio Pizarro, Hamburg ağlarını 4 kez havalandırarak (30./45./53./68.) maçın yıldızı olurken, diğer golleri Arjen Robben (33./54.), Xherdan Shaqiri (5.), Bastian Schweinsteiger (19.) ve Franck Ribery (76.) attı.



Pizarro ve Robben Hamburg'u yıkan isimler oldu


Maçın kahramanı Claudio Pizarro, 4 gol 2 asistle toplam 6 gole doğrudan katkı sağlayarak Bundesliga tarihinde bir ilke imza attı. Deplasmana bir galibiyet umuduyla gelen Hamburglu taraftarlar ise maç sonrası büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Hamburglular Jeffrey Bruma (75.) ve Heiko Westermann’ın (86.) gollerine sevinemedi. 72 puana ulaşan ve liderliğini 20 puan farkla devam ettiren Bayern Münih, bu hafta Eintracht Frankfurt’u yenmesi halinde, şampiyonluğu garantilemiş olacak.

Dortmund zorlandı ama kazandı

Puan cetvelinin ikinci sırasındaki Borussia Dortmund, Stuttgart deplasmanından 2-1’lik galibiyet ve 3 puanla ayrılmasını bildi. İkinciliğe kilitlenen sarı-siyahlılar artık önümüzdeki sezon için Şampiyonlar Ligi planları yapmaya başladı. Dortmund, Deniz Aytekin’in yönettiği maçta ilk golü bulan taraftı. Marco Reus’un kullandığı serbest vuruşta Lukasz Pizsczek (29.) Stuttgart ağlarını havalandırarak son şampiyonu öne geçirdi. Piszczek golden 4 dakika önce Stuttgartlı Martin Harnik’in darbesiyle burnu kırılarak oyunu terk etmek zorunda kalan Marcel Schmelzer’in yerine oyuna dahil olmuştu.

Puan cetvelinde hedeflediği sıradan uzak kalan ev sahibi takım, 63’üncü dakikada Alexandru Maxim’in golüyle (63.) umutlandı. Ancak 69’uncu dakikada rakibine sert giren Georg Niedermeier, Deniz Aytekin’den ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı. Rakibinin eksik kalmasından faydalanan Dortmund, bitime 4 dakika kala Robert Lewandowski’nin golüyle 2-1’lik üstünlüğü yakaladı. Polonyalı forvet böylece ligdeki 20’nci golüne ulaştı ve gol krallığı yarışında ilk sıradaki yerini korudu.

Frankfurt kazanmayı hatırladı


Frankfurt'ta gol perdesini Takashi açtı (sağda)


Altı maçtır galibiyet hasreti çeken Eintracht Frankurt nihayet şeytanın bacağını kırdı. Pazar günü oynanan maçta kendisi gibi birinci lige yeni yükselen lig sonuncusu Greuther Fürth’e konuk olan kırmızı-siyahlılar rakibini 3-2 mağlup etmeyi başardı. Frankfurt bu sonuçla 4’üncü Schalke ile aynı puana ulaşıp averajla bir sıra gerisinde yer aldı. Frankfurt böylece önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılma umudunu devam ettirdi. Greuther Fürth bu sezon kendi sahasında henüz galibiyet alamadı. Fürth’ün ligde kalma şansı matematiksel olarak devam etse de ortaya konan futbol tribünleri dolduran 18 bin Fürthlü’ye yine umut vermedi. Yeşil-beyazlılar henüz 2’nci dakikada Nikola Djurdjic ile öne geçmesine rağmen ardından Takashi Inui (13.), Stefan Aigner (59.) ve Alexander Meier’in (69.) gollerine engel olamadı. Türk milli oyuncu Sercan Sararer’in 72’nci dakikada attığı gol Fürth’e puan getirmeye yetmedi. Geçtiğimiz hafta takımıyla olan sözleşmesini 2014 ortasına kadar uzatma kararı alan Frankfurt teknik direktörü Armin Veh maçı, “Avrupa kupalarına katılabilme adına çok önemli bir galibiyet aldık“ diye değerlendirdi.

Wolfsburg 2-0’dan puan kaptırdı

Wolfsburg - Nürnberg maçında 4 gol vardı


Pazar günü oynanan haftanın ikinci maçında Nürnberg’den eski hocası Dieter Hecking’e Paskalya hediyesi gelmedi. Wolfsburg’un 2-0 öne geçtiği karşılaşma 2-2 sona erdi. 25 bin seyircisinin desteğini arkasına alan Wolfsburg maçın ilk yarısında rakibinden üstündü. Karşılaşmaya hızlı başlayan “Kurtlar“ henüz 2’nci dakikada Diego’nun serbest vuruştan attığı şık golle öne geçti. 27’nci dakikada bu kez Oliç, Diego’ya nazire yaparcasına 25 metreden kaydettiği golle farkı 2’ye çıkardı. Ancak ikinci yarıyla birlikte roller değişti. Konuk takım 5 dakika içinde skoru eşitledi. Timmy Simmons, uzak mesafeden attığı şık golle (61.) farkı bire indirirken, Per Nilsson, serbest vuruşa son darbeyi ekleyerek (66.) skoru eşitleyen isim oldu. Wolfsburg, 330 günlük bir sakatlık arasından sonra forvet oyuncusu Patrick Helmes’e yeniden kavuştuğu maçta rakibini yenip, düşme korkusundan kurtulma amacına ulaşamadı. Dieter Hecking maç sonrası “Aslında Nürnberg’in işini bitirmiştik. Ancak olmayacak şeylere izin verdik. Kızgınım“ ifadelerini kullandı.

Sezonun en erken golü

Mainz ile Werder Bremen’in karşı karşıya geldiği mücadele bir rekorla başlasa da 90 dakika sonunda puanlar paylaşıldı. 1-1 biten karşılaşma’da Mainz henüz 12’inci saniyede Adam Szalai’un attığı golle 1-0 öne geçti. Bu aynı zamanda bu sezon atılan en erken gol olarak kayıtlara geçti. Bundesliga’nın 50 yıllık tarihindeki en erken golleri ise 11'nci saniyede Giovanne Elber (1998) ve Ulf Kirsten (2002) kaydetti. Moralini bozmayan ve puana ihtiyacı olan Werder Bremen, 1 puanı 69’uncu dakikada kaptanı Aaron Hunt'ın golüyle kurtardı. 90 dakika bu skorla tamamlandı.

Mainzlı Szalai (yerde) Bremen karşısında sezonun en erken golünü attı



Kießling ve Schürrle'den iki
şer gol

Ren Bölgesi‘nin iki takımını karşı karşıya getiren Fortuna Düsseldorf – Bayer Leverkusen mücadelesi konuk ekibin 4-1’lik üstünlüğüyle sona erdi. Fortuna bu mağlubiyetle düşme hattına biraz daha yaklaştı. Norbert Meier’in ekibi şimdi, ligde kalmak için play-off maçı oynama sırası olan 16’ncılığın sadece 5 puan önünde. Bayer Leverkusen 22’inci dakikada Stefan Kießling’in penaltı golüyle öne geçti. 41’inci dakikada Daniel Schwaab’ın kendi kalesine attığı gol ev sahibi Düsseldorf’u umutlandırdı. Ancak Andre Schürrle 62 ve 84’üncü dakikalarda kaydettiği gollerle takımını rahatlatırken 88’nci dakikada bir kez daha sahneye çıkan Stefan Kießling maçın skorunu belirledi. Leverkusen bu galibiyetle önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım sırası olan 3’üncülükteki yerini korudu.

Gözler Max Kruse'nin üzerinde

Freiburg ile Mönchegladbach arasında oynanan mücadelede gözler Max Kruse’nin üzerindeydi. Bu sezon gösterdiği performansla Freiburg'un başarısında pay sahibi olan genç futbolcunun önümüzdeki sezon Mönchengladbach forması giyip giymeyeceği konuşuluyor. Ancak tüm söylentilere kulaklarını tıkayan genç futbolcu, Freiburg’un Gladbach’ı 2-0 yendiği maçta yine çok güzel bir futbol sergileyerek takımının 2 golüne de ismini yazdırdı. Puanını 39’a çıkaran Freiburg 7’nci sıraya yükselerek önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılma umudunu korumuş oldu. Aynı hedefi kovalayan 38 puanlı Mönchengladbach lig sekizincisi.

Düşme adayları kaybetti

Schalke'de ilk golün sahibi Höger (solda) böyle sevindi



Hoffenheim menajeri Andreas Müller ve teknik direktörü Marco Kurz, bir zamanlar formasını giydikleri deplasmandan eli boş döndüler. Son iki maçından yenilgisiz ayrılan Hoffenheim, aldığı mağlubiyetle ligde kalma adına çok önemli puanlar yitirdi. Marco Kurz’un 11’i, Schalke’ye 3-0 kaybetti. Ev sahibi takım Marco Höger (71.), Raffael (79.) ve Teemu Pukki’nin (83.) golleriyle sonuca gitti. Schalke bu galibiyetle puan cetvelinde yeniden 4’üncü sıraya yükseldi.

Doğrudan düşme sırası olan 17’ncilikteki yeri değişmeyen Hoffenheim, 16’ncı Augsburg’u 4 puan geriden takip ediyor. Düşme korkusunu yakından hisseden 16’ncı Augsburg da haftayı yenilgiyle kapadı. Son üç maçtır kazanamayan Hannover, rakibini deplasmanda 2-0 mağlup ederek rahat bir nefes aldı. Hannover’in gollerini 61 ve 90+1’nci dakikalarda Konstantin Rausch attı.

28’inci haftanın programı

05 Nisan Cuma, TSİ 21:30

Hoffenheim – Fortuna Düsseldorf

06 Nisan Cumartesi, TSİ 16:30

Borussia Dortmund – Augsburg

Mönchengladbach – Greuther Fürth

Eintracht Frankfurt – Bayern Münih

Werder Bremen – Schalke

Bayer Leverkusen – Wolfsburg

Hamburg – Freiburg (TSİ 19:30)

7 Nisan Pazar

Nürnberg – Mainz (TSİ 16:30)

Hannover – Stuttgart (TSİ 18:30)