Alman birinci futbol ligi Bundesliga'da 15. hafta pazar günü oynanan iki maçla tamamlanırken karşılaşmalar deplasman takımlarının galibiyetiyle tamamlandı.

Şampiyonluk rekortmeni Bayern Münih, zayıf rakibi Darmstadt'ı 1-0'la geçerken Ingolstadt da geçen haftaki RB Leipzig galibiyetinin ardından bu hafta da Bayer Leverkusen'i 2-1 yenerek doğrudan düşme hattından çıktı.

Bayern Münih Darmstadt'ı sahasında yenerek liderliği üç gün sonra karşılaşacağı rakibi Leipzig'den averajla yeniden geri aldı. Maçtaki tek golü uzak mesafeden yaptığı güzel vuruşla Douglas Costa 71. dakikada kaydetti.

Bayern Münih bu sonuçla 11. sezon galibiyetini alırken üst üste 7. mağlubiyetini alan Darmstadt'ın puan cetvelinin son sırasındaki yeri değişmedi. 

Deutschland Darmstadt 98 gegen FC Bayern München (imago/J. Huebner)

Costa'nın bu vuruşunda Darmstadt kalecisi Esser'in yapacak birşeyi yoktu

17 bin 400 kişinin izlediği Dadmstadt'taki maçta Bayern Münih rakibi karşısında zaman zaman zorlandı ve alışkın olunan tempolu futbolundan uzak bir mücadele sergiledi. Şiddetle puana ihtiyacı olan son sıradaki Darmstadt ise güçlü rakibi karşısında cesur bir oyun sergiledi ancak sonuca gitmeyi başaramadı.

Douglas Costa kaleciyi 25 metreden avladı

Kırmızı-beyazlılar uzun süre berabere devam eden maçta aradığı gole ancak 71. dakikada ulaştı. Douglas Costa yaklaşık 25 metreden yaptığı şık vuruşla kaleci Esser'i mağlup etmeyi başardı. Costa üst direğe çarparak ağlara giden vuruşuyla sezonun en güzel gollerinden birine imza attı. 

Karşılaşmayı değerlendiren Bayern Münih'in İtalyan teknik direktörü Carlo Ancelotti "Zor bir maç oldu. Zira Darmstadt iyi mücadele etti. Nihayetinde liderliği yeniden almış olmak önemli” diye konuştu. Milli kaleci Manuel Neuer ise "Gerçekten üzerimizden bir yük kalktı. Çok önemli bir üç puan aldık” dedi.

Puanını 36'ya yükselten Bayern Münih, aynı puana sahip RB Leipzig'in önünde averajla ilk sırada yer aldı. İki takım sezonun ilk yarısının son maçlarının oynanacağı 16. haftada karşı karşıya gelecek. Bayern Münih – RB Leipzig mücadelesi 21 Aralık Çarşamba günü TSİ 22:00'da Münih'te oynanacak. Darmstadt ise Hertha Berlin deplasmanına gidecek.

Leverkusen'e Ingolstadt darbesi 

Deutschland Bayer 04 Leverkusen gegen FC Ingoltstadt
(Getty Images/AFP/M. Hitij)

Cohen Ingolstadt'ı 2-1 üstünlüğe taşıyan golü böyle attı

15. haftanın son mücadelesinde Ingolstadt geçen hafta olduğu gibi yine dikkat çekici bir sonuca imza attı ve Bayer Leverkusen deplasmanında 2-1 kazandı. 

Maik Walpurgis'in ekibi 14. haftada ligin sürpriz ekibi Leipzig'e ilk mağlubiyetini tattırmıştı. Kümede kalma mücadelesi veren Ingolstadt böylece son beş maçta üçüncü galibiyetini almış oldu. 

25 bin 075 kişinin izlediği BayArena'daki mücadelede konuk takım Alfredo Morales'in güzel kafa golüyle 26. dakikada öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarı ev sahibi takım için kötü başladı. 49. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Charles Aranguiz takımını 10 kişi bıraktı. Ancak maçı bırakmayan Leverkusen 63. dakikada Admir Mehmedi'nin golüyle beraberliği sağladı. Son bölümde yeniden üstünlüğü ele geçiren Ingolstadt 73. dakikada Almog Cohen ile bir kez daha öne geçti. Üstünlüğünü son dakikaya kadar koruyan konuk takım sahadan 2-1 galip ayrıldı. 

Deutschland Bayer 04 Leverkusen gegen FC Ingoltstadt
(Getty Images/AFP/M. Hitij)

Ingolstadt son beş maçta üçüncü galibiyetini aldı

Leverkusen seyircisi takımının ilk yarıdaki etkisiz oyununu ıslıkla protesto etti. Kırmızı-siyahlıların gol yollarında etkisiz kalmasının nedenlerinden biri de sakat olan Stefan Kiessling'den yoksun olmasıydı.

Bayer Leverkusen 16. haftada çarşamba günü Köln'e konuk olacak. Ingolstadt ise Freiburg'u ağırlayacak.