Barcelona'nın Vilanova'nın ölüm haberinin duyurulduğu Twitter hesabından atılan mesajda, 'kulübün derin bir matemde olduğu' vurgulandı.

Barcelona genç takımının eski oyuncularından ve teknik ekip üyelerinden olan Vilanova, Barcelona A Takımının şampiyonluklar ve kupaları ardarda kazandığı dönemde de Guardiola'nın asistanıydı.

İspanyol teknik adam, Guardiola'nın takımdan ayrılıp teknik direktörlüğe ara verdiği 2012-2013 sezonunun başında takımı devraldı.

Vilanova'nın takımın başında olduğu sezonda oynadığı ilk 19 maçtan 18'ini kazanan Katalan devi böylece tarihinin en başarılı sezon başlangıcını da yapmış oldu. Ancak daha önce tedavi gördüğü gırtlak kanseri nükseden teknik adam, Aralık 2012'de yerini geçici olarak asistani Jordi Roura'ya bırakarak ABD'de tedavi görmeye gitmişti.

Ameliyat ve radyoterapinin ardından 10 hafta kaldığı ABD'den dönen Vilanova, Mart 2013'te yeniden başına geçtiği Barcelona'yla şampiyonluğa ulaştı. Tedavisine odaklanmak amacıyla teknik direktörlük görevinden ayrılan Vilanova'nın yerine Arjantinli Gerardo Martino getirildi.