Yıldırım futbolculara, "Fenerbahçe'de boşluk olmaz" mesajını iletirken, toplantıda duygulu anlar yaşandı.

Yıldırım'ın avukatının Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı itiraz, cezasının infazını durdurmuyor. Yıldırım'ın yaklaşık 2 yıl daha hapiste yatması bekleniyor. İnfaz kararının önümüzdeki günler içinde tebliğ edilmesi veya yakalama kararı çıkmasıyla, Aziz Yıldırım'ın 16 yıllık başkanlığı sona erecek.

Önümüzdeki hafta başkanlığı bitebilir


Hürriyet gazetesinin internet sitesindeki habere göre, Aziz Yıldırım'ın aralarında olduğu Şike Davası sanıkları hakkındaki mahkumiyet kararlarını içeren dosya, Yargıtay'dan İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Dosyanın buradan infaz savcılığına gönderilmesinin ardından, Yıldırım hakkında yakalama kararı çıkarılması veya teslim olması için tebligatta bulunulması öngörülüyor.
Bu prosedür gerçekleşince Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı unvanı kendiliğinden düşecek. Fenerbahçe Asbaşkanı ve sözcüsü Mahmut Uslu, bu durumda tüzüklerinin gereğini yapacaklarını söyledi.

Uslu'nun adı, toplanacak genel kurulda Yıldırım'ın yerine başkanlığı devralabilecek isimler arasında gösteriliyor. Aziz Yıldırım'ın avukatı Köksal Bayraktar ise FBTV'de yaptığı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 5. Ceza Dairesi tarafından verilen 'mahkumiyeti onama' kararına itiraz etmeyerek, "tarihi bir fırsatı kaçırdığını" söyledi.
Bayraktar, yargılama aleyhine Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları başvurunun sonucunu beklediklerini belirtti. Söz konusu başvuruda, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un anayasaya aykırı olduğu, Yıldırım'ın adil yargılanmadığı ve 'doğal hakim' ilkesinin ihlal edildiği öne sürülüyor.

Derbi öncesi futbolcuları ziyaret etti


Aziz Yıldırım, kendisi gibi ceza alan Asbaşkan İlhan Ekşioğlu ile birlikte, Pazar akşamı Beşiktaş takımıyla karşılaşacak profesyonel futbol takımı oyuncularını Can Bartu Tesisleri'nde ziyaret etti. Mahmut Uslu ziyaret için "Veda ziyareti değil, maç ziyareti" dedi. Ancak Yıldırım'ın ve takım kaptanı Emre Belözoğlu'nun konuşmaları, vedalaşma niteliğindeydi.

Fenerbahçe kulübünün resmi internet sitesinde aktarıldığına göre, "Fermanı verdiler, kalemimizi kırmışlar zaten," diyen Yıldırım futbolculara şöyle seslendi: "Önemli değil, yatarız, o da önemli değil. Bunu başından beri söylüyorum. Benim sizden ricam; bizden sonra gelen yönetim kim olursa olsun onlarla beraber diyalog içinde Fenerbahçe’yi layık olduğu yerlere götürün. Bu da sadece Türkiye’de şampiyonluk değil, Avrupa’da muhakkak bir kupa kaldırın, Fenerbahçe’nin buna ihtiyacı var. Bunu yapın, gerisi önemli değil."

Fenerbahçe'de "boşluk" olmayacağını ve herkesin görevini yürüteceğini vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fenerbahçe şike yapmaz, bunu bilin. Tamam mı! Fenerbahçe hayatında şike yapmamıştır; bize kimse para teklif edememiştir, biz de bunların içinde olmamışızdır."

Yıldırım futbolculardan, Pazar günü Beşiktaş'ın sahasında oynanacak maçtan sonra taraftarları alkışlayarak jest yapmalarını istedi. Takım kaptanı Emre Belözoğlu ise şike soruşturması ve davası sürecine gönderme yaparak şu ifadeleri kullandı: "Sözlerinizden sanki bir veda konuşması anlamı çıkıyor. Biz bunu bir veda olarak görmüyoruz. Biz değil, 3 Temmuz'dan beri bize bu süreci yaşatanlar utansın. Şimdi şampiyon olurken halâ da yaşatmaya devam ediyorlar."