Aykut Kocaman, Topuk Yaylası'ndaki tesislerinde açıklamalarda bulundu. Çok güzel bir ortamda kamp yaptıklarını vurgulayan Aykut Kocaman, şöyle konuştu:

"Kendimize ait tesisteyiz. Herhalde Türkiye'de değil, dünyada bu şekilde kendine ait tesisi olan tek kulübüz. 4 yıl önce sezon başında sportif direktör olduğum zaman başkanımızla birlikte buraya geldiğimizde hiçbir şey yoktu. Başkanımız yapmak istediklerini söylemişti. Onun hayal ettiğini, o gün ben hayal edemedim. Görüyorum ki mükemmel bir tesis ve Fenerbahçe'ye son derece yararlı oluyor. Fenerbahçe bu tesisleri tepe tepe kullanacak. Başkanımıza hayallerinden dolayı teşekkürü borç biliyorum."

Yeni sezon öncesi fiziki çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Aykut Kocaman, şöyle devam etti:

"3 Temmuz'da antrenmanlara başladık. Artık maç oynama zamanı geldi. Geçen seneden oturmuş takımımız var. Ayrılan oyuncular var. Yerlerine takviye olarak bazı oyuncular aldık. Oturmuş takım üzerine oyun düzenimiz biraz daha fiziki çalışmalar üzerine yoğunlaştı. Kuvvet ve dayanıklılık yapıyoruz. Sezon başında ağır idmanlar yaptık. Oyuncular olumluydu, istekliydi. Buradaki amacımıza şu an itibariyle ulaştık."

Türk futbolu ve Fenerbahçe'nin bir yılı kaybettiğini belien Aykut Kocaman, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıl Temmuz'da da muazzam denecek şekilde yaratılmış abluka altında müthiş bir organizasyon altında söylediklerimin yine arkasındayım. Olaylara baktığımız zaman sahada hiçbir şey gözükmüyor. Bir takım telefon konuşmaları söyleniyordu. Benzeri olaylarda olduğu gibi artık şike yada benzeri şekilde söylenen şeyleri sadece 3-5 bin kişi izlemiyor. Onbinlerce göz ve milyonlarca insan izliyor. Burada büyük organizasyon değil de aklı selim organizasyonun sadece yeşil çimene bakması lazımdı. Çok şükür ki iç güdüsel olarak işaret ettiğim yere doğru olay geldi. Çok büyük mesai ve emek harcayarak sezon içinde elde ettiğimiz şampiyonluğun masa başında elimizden alınmaya çalışılması çok sıkıcıydı. Cezaları beklemiyordum. Taraflı bir yorum olarak da nitelendirebilir. Ama bende hayal kırıklığı yaşattı."

"TRANSFER BİTMEDİ"

Transferi tamamlamadıklarını, orta saha ve defansa takviye yapacaklarını açıklayan Aykut Kocaman, sözlerini şöylü sürdürdü:

"Transfer bitmedi. Transfer yapacağız. Fenerbahçe'ye bakarsak kadromuzda oynayan oyuncularımızdan 3 tanesi takımdan ayrıldı. Yobo için ayrıldı demek olmaz. En azından bugün yok. 3 oyuncunun yerine Egemen, Mehmet Topal ve Hasan Ali Kaldırım'ı aldık. Takviye anlamında da Fenerbahçe'ye çok faydalı olacağına inandığım Kuyt'ı transfer ettik. Bununla birlikte genç yetenek Salih var. 1 ya da 2 oyuncuyu takıma katacağız. Orta saha ve savunmaya takviye yapacağız."

Egemen'in transferiyle nefes aldıklarını açıklayan Aykut Kocaman, daha sonra şunları söyledi:

"Egemenin transferiyle biraz daha nefes aldık. Yobo için sonuna kadar beklemek değil de Yobo takviye olarak belirlediğimiz isimlerin arasında var. Sadece transfer bizim katkımızla olmuyor. Üç tane milli takım stoperi elimizde, rahatladık. Yobo için sağlıklı yolu izlememiz lazım. 2 sezon sonra kadrolarda 5 yabancı olacak. Bu sene transferdeki ana etmenler bu oldu. Nitelikli Fenerbahçe formasını taşıyacak, yerli oyuncu sayısını arttırmaktı. Yaptığımız yerli transferlerle ciddi yol aldık."

"HAMİT'E TEKLİF YAPTIK"

Aykut Kocaman, Galatasaray'a transfer olan Hamit ile ilgili olarak da şunları şöyledi:

"Hamit, transferlerin içinde olabilirdi. Transferde önleyici olduğum söyleniyor. Doğru değil. Fenerbahçe olarak Hamit'e teklif yaptık. Benim isteğimin dışında böyle bir şey yapılması, çok doğru değildi. İsteğim olmasaydı iş buraya kadar gelmezdi. Ama transfer gerçekleşmedi. Geçmişte kalmış, güncelliğini yitirmiş en azından konuşulması gerekenlerin mümkün olmadığı şeylerle uğraşmak doğru değil. Hamit Galatasaray'a hayırlı olsun. Artık biz geçen senenin üzerine koymamız lazım. Fernandes'le ilgili talebim yok, olmadı. Samet Aybaba'nın söylediklerine cevap vermiyorum. Bu tarz polemikler doğru değil. Mustafa Pektemek'le de ilgi talebim yok. Ana tabloyu tamamladıktan sonra kulüpten ayrılmak isteyen oyuncu olursa takımdan ayrılacak oyuncular da olacak. Giden oyuncunun yerine oyuncu alabiliriz. Maçlar, kamp performansını bir araya getirip tabloya baktıktan sonra karar vereceğiz. Kamp ve maçlar giden oyuncuların kaderini belirleyecek."

"KULÜBE BAĞLILIĞI OLAN FUTBOLCULARLA ÇALIŞMAK İSTİYORUM"

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin yarışmacı bir takım olduğunu vurgularken de şöyle dedi:

"Dünya ölçeğinde piyasalar ve kuralları belirliyor. 4 milyonluk bir transfer astronomik olabiliyor ama başka oyuncu için ucuz olabiliyor. Nereden baktığınıza bağlı. Fenerbahçe yarışmacı bir takım. Bununla ilgili kafamızı çalıştırıyoruz. Diğer taraftan da belki 3-5 ayda değil de bulunduğum süre içinde başladığım gün ve son gün arasında daha günün koşullarına uygun, gençleştirilmiş, bütçesi, bütçe ve verimliliği birbirine yakın ve biraz daha kulübe bağlılığı daha yüksek oyuncu grubu ile çalışmak ve Fenerbahçeyi'de zamanı geldiğinde bu şekilde bırakmak istiyorum. Esas Fenerbahçe'ye katkımın yarınlarında ufak tefek olsa, yapı taşlarını koymak en büyük amacım" dedi.


FENERBAHÇE BENİ VE ALEX'İ BÜYÜTTÜ

Fenerbahçe'nin kendisini ve Alex'i büyülttüğünü dile getiren Aykut Kocaman, "Alex konusunda nokta koyamıyoruz. Medya içindeki en iyi malzemelerden bir tanesi Alex. Ben ve Alex bu kulübün açıkçası büyüttüğü insanlarız. Temelimiz Fenerbahçe'ye hizmet. İşimizi yapacağız. Önemli olan işimize ve kulübümüze hizmet ederken düşüncelerimizde sapma olmamasıdır. Alex yapı itibariyle oynayacağı en verimli yerde oynuyor. Bunu değiştirmek gibi niyetim yok" diye konuştu.


CEZALAR ÇOK AĞIR

Yeni sezonda oynayacakları Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarında ceza almalarını değerlendiren Aykut Kocaman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yoğun gündem arasında cezalar kaynadı gitti. Lig yaklaşıyor. Önümüzdeki en büyük zorluk olarak cezalar görülüyor. Haksız bir ceza. Hiç anlamı yok, ağır bir ceza. Cezanın uygulanması ile ilgili olarak değişiklikler oldu mu bilmiyoruz. Umarım hiç değilse çocuk ve kadınlar gelir. Bu cezayla kimse karşılaşmasın"


BÜYÜK HATA YAPMAZSAK FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI

Fenerbahçe'nin şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu ifade eden Aykut Kocaman, "Her takım eksiklerini gidermeye çalışıyor. Galatasaray bu anlamda son hafta içinde ciddi atılımlar yaptı. Ben saklamadan söylüyorum. Eğer insanız, insanlardan oluşuyoruz. Geçen sezon 8 Nisan'a kadar bu grup kendi içinde de problemler yaşamasına rağmen sporcu ve sporcu grubu için olmazsa olmaz temel beklentinin değiştiği ve yarıştığımız ligde son maça kadar getirip yarım puanla şampiyonluğu yitirdik. Bugün önümüzü görüyoruz, berrak görünüyor. Fenerbahçe gelecek sezon vahim bir hata yapmazsak, şampiyonluğun bir numaralı adayıdır. Diğer rakiplerimizin aldıkları oyuncuların takımlarına yararlı olmalarını diliyorum" dedi.


BULUNDUĞUM YERİ YETERLİ OLARAK GÖRMÜYORUM

Aykut Kocaman, bulunduğu yeri yeterli olarak görmediğini söyleyerek, "Her gün yeni bir şey öğreniyorum. Her gün hata yapıyoruz. İnsan evladının süresi olarak görüyorum. Her gün kendi kendimle hesaplaşmalar yapıyorum. Zaman zaman söylüyorum. Hatasızım demek birinci hatayı yapmaktır. Fenerbahçe de 4 sezon arasında çok olay oldu, bazıları yanlışımız bazıları doğrularımız oldu. Kendimle ilgili, kendime göre öğrenmiş insanlardanım. Bulunduğum yeri yeterli olarak görmüyorum. Başladığım günle bugün arasında dağlar kadar fark var. Bıraktığım günle arada da dağlar kadar fark olacak" diye konuştu.




KIRMIZI KART GÖREN OYUNCUYA TAHAMMÜL EDEMİYORUM

Aykut Kocaman, kırmızı kart gören oyuncuya tahammül edemediğini açıklayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Oyuncunun kırmızı kart görmesi benim tahammül edebildiğim şey değil. Sınırlarım geniş ama geçen yıl ki şampiyonluk maçında Dia'nın kırmızı kartı olmamalıydı. Dia'nın ki gibi nedenle olmamalıydı. O azmi anlayabiliyorum, istekli olmayı anlayabiliyorum ama azim ve isteklilik hali gözlerimizi karatmamalı. Dia da bu oldu. Bütün olarak bakarsak transferin tamamen bu yüzden oldu demek yanlış olur"

"FENERBAHÇE HER KULVARDA İDDİALIDIR"

Fenerbahçe'nin girdiği her kulvarda iddialı olduğunu belirten Aykut Kocaman, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Temel amacımız ülkede yarıştığımız, her kulvarda şampiyon olmak. Gruplara kalmayı çok istiyoruz. 3 kulvarda devam edeceğiz ama bu kulvarın üçünü de kaldırabilecek güçte olduğumuzu geçen yıl gösterdik. Fenerbahçe takımı girdiği her kulvarda iddialıdır. Temelimiz Türkiye ligi. Birinci olup şampiyonlar ligindeki gruplara gitmek istiyoruz. Fenerbahçe'nin olması gereken yer, en azından 10 yıllık periyotta asgari 7-8 kez gruplarda olmalı. Bunun da 3-4 tanesinde gruplardan çıkmayı başarmalı. Sonra da yolu nereye kadar giderse olmalı. Yapılanmanın ötesinde bu harcamayla buraya gitmeli. Bende temel hedeflerde bu yapı taşlarından bir tanesi olursam ne mutlu"