Aydınus sınıfı geçemedi

Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ile Valencia arasında oynanan karşılaşmada düdük çalan Fırat Aydınus, Alman basınından geçer not alamadı.

Şampiyonlar Ligi F Grubu ilk maçında Alman devi Bayern Münih, sahasında İspanyol ekibi Valencia'yı 2-1'lik skorla geçerken; FIFA kokartlı hakemimiz Fırat Aydınus ilk Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıktı.

Allianz Arena'da oynanan karşılaşmada düdük çalan Aydınus, karşılaşmada Valencia'dan Adil Rami'ye karşılaşmanın son dakikasında ikinci sarı kartını göstererek oyun dışı bıraktı. Fransız stoperin, duraklama dakikalarında sol kanattan hızla ceza alanına giren Arjen Robben'i düşürmesi üzerine düdüğünü çalan ve penaltı noktasını gösteren Aydınus bu kararıyla takdir topladı.

Maçın genelinde tutuk bir performans sergileyen ve basit hatalar yapan Aydınus ve ekibi Alman basınından da geçer not alamadı. 53. dakikada Costa'nın Kroos'a yaptığı net penaltıyı çalmadığı için eleştirilerin hedefi olan Aydınus'un çok sayıda hata yaptığı ancak karşılaşmanın sonucuna etki etmediği ifade edildi.

Başarılı hakemin, Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez düdük çaldığına dikkat çekilirken; zayıf bir performans sergilediği ve maçın ağırlığını kaldıramadığı belirtildi.

(Sporx)