Aybaba Batuhan'ın biletini kesti!

Beşiktaş'ta genç futbolcunun bileti Samet Aybaba tarafından kesildi.


Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba bu sabah Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan antrenman sırasında basın mensupları ile sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Aybaba ilk olarak Oğuzhan ile Melo arasındaki pozisyon hakkında açıklama yaptı.
"Oğuzhan'a sordum. Melo'nun tükürdüğünü söyledi. Melo suratıma tükürdü dedi. Bu konu kapanmıştır. Bununla ilgili fazla bir şey söylemeye gerek yok."
Aybaba dün ilk 11'de görev verdiği Mehmet Akgün'ün performansının eleştirilmesine ise şu şekilde cevap verdi.
"Mehmet Akgün hazırdı. Biz çok yoğun çalışıyoruz. Hatta çok yoğun düşünüyoruz. Her gün beyin jimnastiği yapıyoruz. Bizim o kanattaki sorunumuz Mehmet Akgün ile ilgili değildi. Hilbert'i öne çekince ve Hilbert geri gelmeyince sıkıntı yaşadık. Hilbert sağ bek oynadığı zaman kendisine destek gelmedi diye şikayette bulunuyordu ama dün de kendisi destek olmadı. Dün Mehmet kötü oynadığı için değil, maç 2-0 olduğu için ve hücumda daha etkili olmak için oyundan çıkardım."

"Batuhan artık bizimle olmayacak"

Tecrübeli teknik adam Batuhan Karadeniz konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu:
"Batuhan normal şartlarda Almeida'nın alternatifi idi. Onu bu yüzden almıştık. Kendisine devre arasında da şans verdim ama bunu kullanamadı. Bu saatten sonra Batuhan ile ilgili düşüncelerim çok olumlu değil. Artık bu saatten sonra Almeida'nın da alternatifi olamaz. Kendisi ile ilgili tasarrufumuz hakkında her türlü karar çıkabilir. Üzülerek söylüyorum ki Batuhan artık bizimle olmayacak."

Aybaba, Galatasaray'ın 10 kişi kalmasına rağmen takımının maçta üstünlük sağlayamamasını da şu sözlerle açıkladı:
"Son yarım saatte Galatasaray 10 kişi kalmasına rağmen; ikinci yarı Galatasaray çok kapalı bir oyun anlayışı sergiledi. Hücumcularını çıkardılar ve kapalı savunmayı aşamadık. Ayrıca zemin de çok kötüydü. Almedia'nın olmayışı, Fernandes'in performansının düşüklüğü sonucu doğurdu. Futbolda her zaman hata olur. İsterseniz bir maçta 500 tane hata çıkarabilirsiniz. Derbileri kazanmak için çok iyi mücadele etmenin yanında kaliteli isimlere de gerek duyuluyor. Takımımızdaki Olcay, Oğuzhan, Gökhan Süzen, Mehmet Akyüz, Mehmet Akgün hatta Veli ve Necip derbi atmosferlerini çok fazla yaşamış isimler değil. Derbilerde başarılı olmak için tecrübe de gerekiyor."

Samet Aybaba sohbetin sonunda ise menemen ile ilgili bir espri daha yaparak;
"Galatasaray maçının ardından da menemen yedik. Ama bu sefer menemen biraz acılıydı.
Şenol Güneş ve Ertuğrul Sağlam'ın istifası ile ilgili "Bu konuda yönetimlerin tercihleri etkili oluyor. Nasıl bir tip antrenörle çalışmak istediklerini ilk başta belirtmeleri lazım. 2 maç kaybeden hocayı göndermek, 2 maç kazanan hocayı göklere çıkarmak kadar saçma sapan bir durum yok. Almeida'nın olmayışı sadece forvette değişiklik anlamına gelmiyor bizim için. Almeida olmayınca Holosko'yu forvete çekiyoruz. Bu sefer de sağ önde çok iyi oynayan Holosko'nun yeri dolmuyor. İlk 15-16 hafta neredeyse aynı kadro ile oynadık. Bir oyuncunun eksikliği bizi çok etkiliyor. Almeida eğer bu maçta oynasaydığı 4-5 hafta daha sahalardan uzak kalabilirdi. Bu riski göze alamadik. Şimdi Karabük maçında oynama ihtimali var. Önümüzde Elazığ, Mersin ve Akhisar gibi önemli deplasmanlar var" şeklinde konuştu.