Faik KAPTAN/İSTANBUL, Atletizm Milli Takımı Avrupa Atletizm şampiyonasına katılmak için Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye gitti. THY’ye ait bir uçakla bugün saat 13.45’te İstanbul’dan Helsinki’ye giden Atletizm Milli Takımın Başantrenörü Muharrem Or,  ''Benim şahsi tahminim 7 veya 8 madalya alırız, diye düşünüyorum, bir aksilik olmazsa'' dedi.

Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklama yapan Muharrem Or, Türkiye atletizminin olimpiyat öncesi en ciddi sınavını vermek üzere yola çıktığını belirterek, ''Cumhuriyet tarihinin en kalabalık ekibiyle yola çıkıyoruz, 41 sporcumuz barajı geçmiş durumda. Bayrak takımlarımız da ismen davet edildi. Avrupa Atletizm Şampiyonası'na antrenörlerimizle beraber toplam 70 kişilik bir kafileyle gidiyoruz. Rekor sayıda bir katılım bu. Ana kafilemiz bugün gidiyor. Yarışmanın programına göre grup grup götürüyoruz'' diye konuştu.

NİMET KARAKUŞ’UN BAŞARISI

Muharrem Or, Eskişehir'de yapılan Balkan Şampiyonası'nda 100 metrede Nimet Karakuş, olimpiyat barajını geçtiğini belirterek, “ Daha genç bir sporcumuz, yani gençlerde de çok iyi geliyoruz'' dedi.

Eskişehir'de yapılan Balkan Şampiyonası'nda 100 metrede olimpiyat barajını geçen 19 yaşındaki sporcu Nimet Karakuş da şöyle konuştu:

''19 yaşındayım, FB Spor Kulübü'nde 100-200 metre koşuyorum. Bir gün önce Eskişehir'de aldığım derece. Benim için çok büyük sürpriz oldu. Daha önce 100 metrede 11.53 koşmuştum en iyi, bunun arkası gelecek, demiştik. Yaklaşık 20 gündür sakattım, tedavi görüyordum. Cumartesi günkü yarışta böyle bir şeyin olacağına inanamıyordum. 100 metrede 11.33 koştum, 11.38 olimpiyat B barajıydı. A barajı'na çok yaklaştım, A barajı 11.28'di. Yarışa ben barajı geçmek maksadıyla çıkmadım, amacımız Balkan Şampiyonası'nda hem Türkiye'yi temsil etmekti hem bir birincilik, hem dereceydi ama bir baktım devam edebiliyorum yarışta kopmadım. Hani daha da hızlısı daha da hızlısı derken, bir baktım 11.33 koşmuşum. Çok büyük bir sürpriz oldu. Aslında tesadüf değil, yaklaşık bir yıldır çok ciddi anlamda çalışıyorum, sabah akşam her şeyden fedakarlık ederek çalışıyorum. İnşaallah orada daha büyüklerini yaparız.''

Atletizm Gülle Atma Sporcusu Hüseyin Atıcı da ''Avrupa Şampiyonası'na gidiyoruz. Gülle atacağım. Olimpiyat barajını da aştım olimpiyatlara gideceğim inşaallah. Avrupa Şampiyonası da Olimpiyatlara yakın bir yarış, büyük bir organizasyon. Böyle büyük bir yarışta A barajını geçmeyi hedefliyorum 20.50'yi. Burada güzel yarışırsam, olimpiyatlarda da çok daha rahat olurum. Sporcular eski yıllara göre çok daha iyi olmaya başladı. Artık sadece baraj geçmeye çalışmıyoruz. Madalya almaya uğraşıyoruz. Madalya alacak sporcu sayımız da çoğaldı'' diye konuştu.

FK (MK) (FOTOĞRAF)