Fransa'nın Nantes kentinden Cardiff'e giden Emiliano Sala ve pilotun bulunduğu Piper Malibu tipi uçak, Pazartesi akşamı Manş Denizi'ndeki Channel Adaları üzerinde kaybolmuştu.

Sala'yı transfer eden Cardiff City ve onun formasını giydiği Nantes kulübü yetkilileri, üzüntülerini dile getirdi.

Golcünün babası Horacio Sala da, Arjantin'in C5N televizyonuna yaptığı açıklamada son haberleri bir arkadaşından öğrendiğini belirterek, "Hiçbir şey bilmiyordum. Yaşananlara inanamadım. Çaresiz durumdayım. Umarım her şey iyi gider" dedi.

Piper Malibu tipi uçak.

Piper Malibu tipi uçak

Cardiff City taraftarları ise Emiliano Sala için takımlarının stadyumlarına çiçekler ve üzüntülerini dile getiren notlar bırakmaya başladı.

Cardiff City Stadyumu'na bırakılan çiçekler

Cardiff City Stadyumu'na bırakılan çiçekler

Salı akşamı kent merkezinde toplanan Nantes taraftarları da, bir çeşmeye Sala için sarı laleler bırakıyor.

Üzgün Nantes taraftarları

Üzgün Nantes taraftarları

Nantes taraftarlarının Sala için bıraktığı çiçekler

Nantes taraftarlarının Sala için bıraktığı çiçekler

Bu sezon 13 gol atmıştı

28 yaşındaki Emiliano Sala, Cardiff City'nin tarihindeki en pahalı transferiydi.

Cardiff City, Cumartesi günü duyurduğu transfer için Fransız kulübü Nantes'a 15 milyon sterlin (yaklaşık 104 milyon Türk lirası) bonservis ücreti ödemiş ve onunla 3,5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Fransa Birinci Ligi'nin (Ligue 1) son yıllardaki en önemli golcüleri arasında yer alan Sala bu sezon da Nantes formasıyla lig ve kupa maçlarında 13 gol atmıştı.

Emiliano Sala, bu sezon Ligue 1'de 12 golle Kylian Mbappe, Edison Cavani, Nicolas Pepe ve Neymar'ın ardından gol krallığında 5. sıradaydı.

Sala'yı taşıyan uçağın kaybolması sonrası Nantes'ın Çarşamba günü Entente, Cumartesi günü de St Etienne ile oynayacağı karşılaşmalar ertelendi.