Teknik direktör Mehmet Özdilek, maçı kaybetmelerine üzüldüğünü, en büyük kayıplarının ise girdiği ikili mücadele sonucunda sol ayak fibula kemiğinde kırık oluşan Sammy'nin sakatlanması olduğunu söyledi.

Hasan Subaşı Tesisleri'nde bu sabah toplanan Antalyasporlu futbolcular düz koşu ile fizik kondüsyon çalışması gerçekleştirdi. Teknik direktör Mehmet Özdilek, antrenmandan önce DHA'nın sorularını yanıtladı.

Beşiktaş maçını kaybetmelerinin kendilerini üzdüğünü belirten Mehmet Özdilek, en büyük kayıplarının ise girdiği ikili mücadele sonucunda sol ayak fibula kemiğinde kırık oluşan Sammy'nin sakatlanması olduğunu söyledi. Özdilek, "Sammy büyük ihtimalle sezonu kapattı. Fibula kemiğinde kırık var. Maçı kaybetmek üzdü bizi ama en büyük kaybımız Sammy oldu. Onun için üzüntülüyüz ama çok genç bir arkadaşımız ve genç olmasının getirdiği avantajla 1,2 ay içerisinde kendisini toplayıp tekrar başlayacaktır diye düşünüyorum. Ancak tabii takdir edersiniz ki lig bu sene biraz daha erken bitiyor. Doktorlarla görüşmemizde sezon sonuna kadar yetişmesinin zor olduğunu söylediler. Bu da bizim için bir kayıp oldu" dedi.

'HAKEM ART NİYETLİ DEĞİL'

Beşiktaş maçının ilk yarısında verilmeyen golle ilgili olarak da değerlendirmede bulunan Mehmet Özdilek, "Halis Özkahya çok iyi ve genç bir arkadaşımız. Geleceği olan bir arkadaşımızdır. Kaybettiğimiz veya istediğimiz şekilde gitmeyen hiç bir maçtan sonra hakem arkadaşlarımızı eleştirmedik. Dün de aynı şeyi söyledim, art niyetli olduğunu düşünmüyorum, düşünmekte istemiyorum. Bu yapıda insanlar değil. Onlara güveneceğiz. Yaptığı hata mıdır, evet hatadır. Görmesi gerekiyor mudur, evet görmesi gerekiyordur. Ama yapacak çok fazla bir şey yok. Çünkü öyle takdir etmişlerdir. Saygı duyuyoruz. Ligin sonu kısalıyor. 13 hafta kaldı. Dolayısıyla her puanın önemli olduğu bir süreçte, bizde bu mücadelenin içinde var olmak istiyoruz, hedefimiz bu. Hakemlerin de biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor" diye konuştu.

'KAZANMAYA ODAKLANIYORUZ'

Maçla ilgili söylenecek çok fazla bir şeyin almadığına da vurgu yapan tecrübeli teknik adam, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Her zaman söylediğim bir şey var. Maç bittikten sonra çok şeyler üretmeye gerek yok. Çünkü geri getirme şansınız yok. Ama tabi bakıldığı zamanda hak ettiğimiz bir maçta mağlup olduk, bu üzücü. Maçın kırılma noktaları var. Golün verilmemesi, yediğimiz golü rakibin değil bizim hazırlayışımız. Bunlar bütün maçlarda yapmamamız gereken hatalar. Dolayısıyla üzgünüz. Son iki maçı kazanmıştık. Beşiktaş'ı da yenerek 3'te 3 yapmak istiyorduk. Bunu başaramadık ama ben oyuncu kadromdan son derece memnunum. Çok iştahlı oynadılar. Kazanmak için gerçekten çok efor sarfettiler. Ama bunu netice ile birleştiremedik. Bu maça çok da takılmak istemiyoruz. 3 gün sonra deplasmanda Sivasspor ile çok önemli bir maç daha oynayacağız. Dolayısıyla bugün itibarı ile Sivasspor maçına hazırlanmaya başladık. Kafamız yukarıda dik bir şekilde önümüze bakmaya devam edeceğiz."

NECATİ ATEŞ: HAKEMLER ADINA ÜZÜLÜYORUZ

Beşiktaş maçında golü verilmeyen Necati Ateş ise oyun anlamında mükemmel bir maç oynadıklarını söyledi. Ateş, "Hakem adına talihsiz bir maçtı. Bizim adımıza üzücü bir maçtı. Hakemlere de bir şey söylemeye gerek yok diye düşünüyorum ama tabi bize yapılan bu hata belki de 3 puanımıza sebep oldu. Ancak, onlar adına da üzülüyoruz. Onları da kötü gösteriyor böyle maçlar. Bizim adımıza da üzücü oluyor. Gerçekten hak ettiğimiz bir maçtı. Beşiktaş'ı bu sene bu noktalara hiç bir takım getiremedi diye düşünüyorum. Gerçekten oynadığımız oyun, özellikle ilk 45 dakika tek kale maç oynadık. 4-5 tane gol pozisyonumuz var. Olmadığı zaman da olmuyor. Bazen oluyor verilmiyor. İnşallah bu türlü hatalarla bir daha karşılaşmayız" şeklinde konuştu.

Sammy'nin ayağının kırılmasının kendilerini derinden üzdüğünü de ifade eden Necati Ateş, "İyi oynuyordu, formdaydı, onun adına üzüldük. İnşallah en yakında zamanda düzelir, önümüzdeki sene formda bir şekilde aramıza döner" diye konuştu.