Ara transfer döneminde ikinci oyuncu transferini gerçekleştiren Medical Park Antalyaspor, Çek futbolcu Petr Janda ile 3.5 yıllık sözleşme imzaladı. Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine, yöneticiler Bülent Yıldırım, Emin Altıner, Salih Peker ve Tahsin Aksoy katıldı.

3 yıl önce turist olarak Antalya'ya geldiğini ve kente hayran kaldığını anlatan Janda, Antalya'nın Avrupa'da önemli bir marka şehir olduğunu söyledi. Medical Park Antalyaspor'dan transfer teklifi geldiği zaman çok heyecanlandığını ifade eden Petr Janda, "Türkiye'den ve Avrupa'dan birçok teklif aldım, ancak Antalya şehrinden etkilendim. Ailemle birlikte burayı tercih ettik" dedi.

Türkiye'deki takımların yanı sıra, Fransa, Belçika ve İngiltere'den teklifler aldığını aktaran Janda, "Şehirden etkilenmem bu transferde etkiliydi. Türkiye'de birkaç kulüp menajerlerimiz vasıtasıyla benimle ilgilendi. Ancak ben tercihimi Antalyaspor'dan yana kullandım" dedi.

"ALEX, BAROS VE BURAK'I BEĞENİYORUM"

Türkiye'de oynayan bir arkadaşı veya hayranı olduğu bir futbolcu olup olmadığı yönündeki soruya genç futbolcu, "Teknik direktörümüz Mehmet Özdilek'in kariyerini büyüklerim bana anlattı. Türkiye'den Burak, Alex ve Baros'u beğeniyorum" yanıtını verdi. Transferinin gündeme geldiği günden itibaren internet üzerinden Medical Park Antalyaspor hakkında araştırma yaptığını da hatırlatan Petr Janda, "Tita ve Necati gibi futbolculardan etkilendim. İlk hedefim Türkçe öğrenmek. Ayrıca, Antalyasporlu taraftarlarla da kısa sürede karşılaşmak istiyorum. Heyecanla ilk oynayacağım maçı bekliyorum" dedi. Törende Antalyaspor forması giyen Janda, formasının arkasına lakabı olan 'Pedro' ismini özellikle yazdırdığını ve taraftarların da kendisini bu isimle çağırmasını istediğini söyledi.

Medical Park Antalyaspor Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yıldırım ise teknik ekibin uzun incelemelerinin ardından Janda ile 3.5 yıllığına anlaştıklarını anlattı. Janda'nın teknik kapasitesinin oldukça yüksek olduğuna değinen Yıldırım, Çek futbolcunun Antalyaspor ile önemli başarılara imza atacağını ve takıma uzun yıllar hizmet edeceğine inandığını dile getirdi.

Bu sezon Çek Cumhuriyeti'nde Slavia Prag formasını 12 kez giyen ve 3 gol kaydeden genç futbolcu Çek Milli Takımı'na bu sezon ilk kez seçildi ve 2 kez oynama fırsatı buldu. 1.84 boyundaki futbolcu süratli oyunuyla tanınıyor. Petr Janda, 2007'de yapılan 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda geleceğin yıldızı olarak gösterilmiş, gümüş karmada yer almıştı.

İLK İDMANINA ÇIKTI

İmza töreninin ardından takımla birlikte ilk idmanına çıkan Petr Janda, ayak üstü teknik direktör Mehmet Özdilek ile de sohbet etti. Günü düz koşu yaparak geçiren Janda'nın çevresine sık sık gülümsediği gözlendi.

Teknik direktör Özdilek ise Janda'yı 1.5 yıldır izlediklerini belirterek, "Gelecek planlamamızda bize önemli katkı yapsın diye bünyemize kattık. Onların ligleri Aralık başında bittiği için fiziksel sıkıntı olabilir ama çok çabuk toparlayabilir diye düşünüyorum. Birkaç hafta içinde takımla birlikte çalışmalara başlayacaktır" diye konuştu.