FIFA Müsabakalar Sorumlusu Rhia Martin ve U-20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Üyesi Süheyl Önen ile birlikte gelen inceleme heyeti, önce eşgüdüm toplantısı gerçekleştirdi. Heyet, toplantının ardından stadyumun çimleri, tribünleri, soyunma odaları, basın odaları, protokol ve diğer alanları gezdi. FIFA Müsabakalar Sorumlusu Martin, Antalya'da bulunmaktan çok mutlu olduklarını belirtti, şöyle dedi:

"Maçlar, Türkiye'nin 7 şehrinde 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında oynanacak. Bu illerden biri de Antalya. Bugün hem stadyumu denetlemeye, hem de Medical Park Antalyaspor'un bugün Mersin İdmanyurdu ile oynanacak maçtaki uygulamaları incelemeye geldik. Stadın harika bir çimi var. Antalya'nın turnuvaya en iyi şekilde evsahipliği yapacağına eminim."

Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu ise, "Turnuvanın en iyi şekilde yapılması için her türlü gayret gösterilecek" derken Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal ise Antalya'nın her türlü organizasyonu yapabilecek kapasite ve kabiliyette olduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri ve aynı zamanda eski milli futbolcu Bahadır Kerimoğlu'da turnuvaya evsahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını, U-20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Üyesi Süheyl Önen de Antalya'nın turnuvaya hazır olduğuna dikkat çekerek, "Güneyre ilave tribün de yapılırsa stadyumda futbol ambiansının yüksek olacağını düşünüyorum. İnşallah o tribün organizasyona kadar yetişir. Bunun dışında teknik olarak, altyapı olarak hiçbir sorunumuz yok" diye konuştu.


SE(HA/AÖ) FOTOĞRAF