Galatasaray’ın yıldız isimlerinden Hamit Altıntop, Fenerbahçe derbisinde yaşananlar için, "Söylenecek bir şey yok. Hedefimiz şampiyonluktu ve bunu aldık. Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılma amacımıza ulaştık. Son maçta futbol dışında her şey vardı. Onlar da bizim işimiz değil" diye konuştu.

Saha içinde sevinmelerinin yadırganmaması gerektiğini kaydeden milli futbolcu, "Farklı bir statta olsaydık da sevinirdik. Biz 10 aylık emeğimizi ağlayarak ya da üzülerek kutlayamayız. Derbilerde kazanmak tabii ki önemlidir ama benim ve kulüp için daha önemli olan, şampiyon olup seneye direkt Şampiyonlar Ligi’ne katılmak" şeklinde konuştu.

Şampiyonun alkışlanması beklentisiyle ilgili yöneltilen soruyu Hamit, "Alkışlamak güzel bir şeydir. Daha önemli olan sevgi ve saygı. Bu, Türk futbolunu desteklemektir. Mevcut durumun çok fazla istenen şey olduğunu zannetmiyorum" şeklinde yanıtlarken, bir Fenerbahçe taraftarının tribünden muz göstermesiyle gündeme gelen ırkçılık tartışmaları için de, "Herhalde o anlık bir olaydır. Fenerbahçe takımında da siyahi oyuncular var. Yaşananlar hoş olmasa da yapacak bir şey yok" yorumunda bulundu.

Ayrıca, derbi maç öncesi Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan bombalı saldırıları hatırlatan sarı-kırmızılı oyuncu, "Ülkemizde çok önemli bir olay meydana geldi. Hatay’da çok üzücü bir saldırı yaşandı. Biz ise sadece futbolla ilgileniyoruz. Bu durumun ne kadar sağlıklı olduğunu düşünmemiz gerekir. Üzüntülü ailelerin olduğu, insanları kaybettiğimiz bir dönemde nelere sebebiyet verdiğimiz bizi düşündürmeli" ifadelerini kullandı.