Almanya'nın Aachen kentinin başsavcısı Katja Schlenkermann-Pitts, Amedspor'da forma giyen futbolcu Deniz Naki'ye düzenlenen silahlı saldırı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Başsavcı, olayla ilgili soruşturmanın cinayete teşebbüs kapsamında başlatıldığını ve olayın "her açıdan" inceleneceğini belirtti.

Naki'nin aracına Pazar gecesi Almanya'nın batısındaki Aachen kentinde otoyolda giderken ateş açıldı. Naki, saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Naki, Die Welt gazetesine yaptığı değerlendirmede, kendisine siyah bir araçtan ateş açıldığını ve aracına iki kurşunun isabet ettiğini söyledi.

Amedspor oyuncusu, failin kim olabileceğini dair bir soruya yanıt olarak ise saldırının arkasında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ya da siyasi görüşlerini beğenmeyen birinin olabileceğini söyledi.

Schlenkermann-Pitts, Naki'nin MİT ile ilgili iddiasını şu aşamada doğrulayamayacaklarını belirtti.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Johannes Dimroth da düzenlediği haftalık basın toplantısında, savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında Naki'nin iddialarının da mercek altına alınacağından kuşkusu olmadığını ifade etti.

Naki, geçtiğimiz yıl içerisinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen kentlerde yaşananlarla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımlardan dolayı hakkında beş yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davadan beraat etmişti.

Ancak beraat kararı bozulmuş ve yapılan yeniden yargılama sonucunda Naki, 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış ve bu ceza ertelenmişti.(BBC)