Açılış töreninde konuşan Bakan Mehdi Eker, Yeşiloba Hipodromu'nun aydınlatma çalışmalarına yaklaşık 10,5 milyon Lira harcama yapıldığını belirterek "Türkiye'nin ilk hipodromlarından olan Adana için yatırımlarımız devam edecek. Şimdi sırada çimlerin ve tünellerin yenilenmesi var. Bunun için de 10 milyon Lira civarında harcama yapılacak" dedi.

Türk kültürünün bir parçası olan atçılık sektörünün geliştirilmesi için bugüne kadar Bakanlık özel hesabından yaklaşık 150 milyon Lira harcadıklarını da ifade eden Bakan Eker şöyle konuştu "Bu yatırımlarımızla Türk atçılığı son yıllarda dünyadaki diğer ülkelerin tersine ülkemizde yükseliş gösterdi. Yeni hipodromlarla, mevcutların iyileştirilmesiyle atçılığa yatırım yaptık. Geçmişte atçılık sektörünün gelişmesi için çeşitli kanuni düzenlemeler de yaparak yeni yatırımların önünü açtık. Atçılık sadece yarıştan ibaret olan bir faaliyet değildir. Biz bunları yüksek kalitede at yetiştirip onları da dünya atçılık piyasasına kazandırmak için yapıyoruz."

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, TJK Başkanı Ömer Faruk Girgin ve yönetim kurulu ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende butona basarak sembolik olarak hipodromun ışıklarını yakan Bakan Eker, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

22 MAYIS'A KADAR GECE YARIŞLARI VAR

Adana Hipodrom Müdürü Süha Mutlu, gece yarışlarının 22 Mayıs'a kadar salı günleri Ankara yarışlarıyla ortak yapılacağını, 4 Eylül'de tekrar başlayacak olan Adana gece yarışlarının 29 Aralık cumartesi günü sona ereceği söyledi. Mutlu, Yeşiloba Hipodromu'nun ışıklandırılmasında, 2'şer adet 40 ve 50 metrelik, 23 adet 32 metrelik ve 1 adet de 20 metre uzunluğunda toplam 28 aydınlatma direği kullanıldığını sözlerine ekledi.



AP (AP/RT)