Abdullah Avcı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen 'UEFA Pro Lisans Kursu' için günü birlik geldiği Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek Beldesi'ndeki Gloria Golf Resort Otel'de, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Milli takımdaki yeni oyuncu grubu ile 15 günlük birliktelik yaşadıklarını belirten Abdullah Avcı, "Sahanın içinde ve dışındaki birliktelik ve kendimizi özellikle dünya şampiyonasına test edebilecek gruptakilere eşdeğer takımlarla maç oynamamız, gelişimimizi doğru tamamlama açısından önemli bir fırsattı" dedi.

Özellikle 9 gün süren Avusturya kampında çok önemli adımlar atıldığını aktaran Avcı, "Bir kere son derece geri dönüşüm yapan bir oyuncu grubu var. Sahanın dışındaki birtakım isteklerimizle ilgili adaptasyon son derece doğru oldu. Sahanın içinde de oyun felsefesi anlamındaki dönüşleri de son derece sağlıklıydı" dedi. Futbolun bir netice oyunu olduğunu belirten Abdullah Avcı, şöyle konuştu:

"Oyun anlamında iyi şeyler yapıp sonucunu almak, özgüven ve ileriye daha sağlıklı bakmak yönünde, grup enerjisi için önemli adımlardı. Sonuçta, 5 maçta 4 galibiyet güzel ama eksiklerimiz var. Her şey beş beşlik değil. Özellikle eksiklerin üzerinde çok çalışıp Ağustos ayının 15'inde son hazırlık maçımızı oynayıp Eylülde de resmi müsabakalara başlayacağız" dedi.

A Milli Takım ne kadar önemli ise Türk futbolunun eğitiminin de önemli olduğunu vurgulayan Avcı, "Özellikle Tolunay hoca ile birlikte eğitimde UEFA müfredatlarının tamamen uygulandığı bir dönemde, burada bulunan 16 elit antrenör ile birlikte olmak çok önemli. İlk defa açılan bir full pro kursunda bu değerli antrenörlere hitap etmek, onlarla beraber olmak, onların sorunlarını dinlemek, eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlatmak güzeldi. Ayrıca, projelerimizi antrenör arkadaşlara soru-cevap şeklinde anlattık. 2 saatlik süre içerisinde onların ayrıca Milli Takım ile ilgili düşüncelerini de aldım" diye konuştu.

OYUNCULAR BİRBİRİNE YAKIN

Abdullah Avcı, Süper Lig'de yaşanan sancılı dönemin A Milli Takım'daki futbolculara yansımamasını nasıl sağladıkları yönündeki soruya ise şu karşılığı verdi:

"Oyuncular dışarıda göründüğü gibi değiller. 40 maç yoğun süreç. Oyuncu grubu birbirine yakın. Birbirlerini çok iyi tanıyan grup. İletişim, sevgi, saygı, geldikleri zaman çok çabuk adapte oldular. Her maçı sanki resmi müsabaka oynuyormuş gibi oynamaları, onların ne kadar iş ahlaklı, iş sorumluluğu olan grup enerjisi içinde bir takım olduklarını gösterdi. Bu bizi mutlu etti."

EURO 2012'deki favori takımın kim olacağı yönündeki bir başka soru üzerine Abdullah Avcı, "Turnuvalar hiç belli olmaz. Ama şu anda İspanya, Almanya ve Hollanda diğer takımların önünde. Buna Portekiz'i de ilave edebiliriz. Turnuvada enteresan oyunlar ve sonuçlar çıkabilir. Seyredecek, göreceğiz" dedi.