"6 hafta sonra şampiyonuz"

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, 6 hafta sonra gönül rahatlığı ile şampiyon olacaklarını, bundan kimsenin de şüphesinin olmaması gerektiğini söyledi.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleşen nisan ayı divan kurulu toplantısının bitiminde basın mensuplarına gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Öztürk, futbol takımının neler yapabileceğini gösterdiğini belirterek, "Ligde son 6 haftaya girdik. Galatasaray camiası olarak aklımızı biraz daha öne koyacağız. Kavga kaos ortamı istemiyoruz. Gerekirse cevap vermesini de biliriz. Ancak vereceğimiz cevapta kaos ortamı ortaya çıkacak. 6 hafta sonra gönül rahatlığı ile şampiyon oluruz. Bundan kimsenin en küçük şüphesi olmasın." dedi.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Real Madrid karşısında alınan galibiyetin önemine vurgu yapan Başkan Yardımcısı, "Dünkü galibiyetin anlamı çok büyüktü. Bazı üyelerimiz burada bize sadece bir takımı yenmeyi düşündüğümüzü söyledi ama böyle değil. Biraz daha organize olursak, biraz daha planlı çalışırsak Şampiyonlar Ligi'ni alacağımızı herkese gösterdik. Dün bütün futbolcusundan, teknik direktörüne ve taraftarına kadar herkes bu duyguyu yaşadı. Herkesi canı gönülden kutluyorum." diye konuştu.

Adnan Öztürk, Şampiyonlar Ligi'nden 100 milyon TL'lik bir gelir olduğunu da ifade etti.

Öte yandan Mersin İdmanyurdu ile oynanan karşılama sonrasında hakem Süleyman Abay tarafından oyundan atılan teknik direktör Fatih Terim'e gelebilecek cezalar hakkında görüşünün sorulması üzerine ise Öztürk, şunları ifade etti:

"Biz oyunun kurallarına uyarız. Onun cezası gelir. Fatih Terim'i ağır bir grip geçirdiğini düşünelim. 5-6 hafta Fatih Terim takımın başında olmasa da bu sene tek yürek halinde şampiyon oluruz. Bu durumu da zaten Fatih Terim ile konuştuk."

Bu arada "Fatih Terim'e kamuoyu önünde destek verilmeli" şeklindeki yorumlara ise Öztürk, "Fatih Terim'e kamuoyu önünde desteğe gerek yok, suni desteğe ihtiyaç yok. Onların hepsi yapılıyordur. İllede bunun kamuoyu önünde söylenmesine gerek yok." şeklinde cevap verdi.