2020 Yaz Olimpiyatları'na aday olan 5 kentle ilgili Dünya Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) Kanada'nın Quebec eyaletinde gerçekleştirdiği eleminasyon toplantısına katılan Hasan Arat, burada gördükleri ilginin gerçekten üst düzeyde olduğunu söyledi.

TOPLANTIYI, CUMHURBAŞKANI AMERİKA'DAN, BAŞBAKAN KAZAKİSTAN'DAN TAKİP EDİYOR 

Açıklama yapan Hasan Arat, "Sayın Cumhurbaşkanımız Amerika'dan, Sayın Başbakanımız Kazakistan'dan buradaki önemli toplantıyı anbean takip ediyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile yaptığı telefon görüşmesinde de onların desteğini yanımızda hissediyoruz. Her şeyimizle 2020 Olimpiyat Oyunları'na hazırız diyebilirim. 2 kıtada birden düzenlenecek dünyada böyle bir olimpiyat organizasyonunun az bulunduğunu söyleyebilirim. Hatta bir ilk olacaktır" dedi.

NESİLHAN VE HİDAYET DE QUEBEC'TE

TMOK Başkan Yardımcısı Hasan Arat, eleminasyon toplantısı için kadın voleybolunun Türkiye'deki bir numaralı ismi Neslihan Darnel ile NBA'deki temsilcimiz Hidayet Türkoğlu'nun da Kanada'ya geldiğini ve kendilerine destek verdiğini söyledi. IOC Başkanı Jacques Rogge'un, Türkiye saatine göre perşembe günü sabaha karşı Neslihan Darnel'i kabul edeceğini söyleyen Arat, bu büyük buluşmadan da gurur duyduğunu ifade etti. Türkiye'de kadın voleybolunun bir numaralı ismi Neslihan Darnel, dünyanın en elit 18 sporcusu arasında bulunması nedeniyle Kanada'da olduğu ve IOC Başkanı tarafından kabul edileceği ifade edildi. 

Neslihan Darnel, "Jacque Rogue ile yapacağım görüşme, benimle birlikte Türkiye için de gurur olacaktır. Bu büyük anı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Hidayet Türkoğlu da İstanbul 2020'ye eninde sonunda ulaşacaklarına inandıklarını belirterek, "Var gücümüzle çalışıyoruz. 7 Eylül 2013'te Buenos Aires'te 2020 Yaz Olimpiyatları'nın açıklanacağı kentin İstanbul olacağına inanıyoruz" diye konuştu. 

Quebec'te yapılacak ilk toplantı sonucunun, Türkiye saatine göre perşembe günü sabaha karşı 03.30'da alınması bekleniyor.



FG (FG/RT)