"KARAR ALMAK LAZIM"

UEFA ile Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) resmi yazı ile uyardığı Trabzonspor ve 1461 Trabzon kulüpleri birbirinden ayrılmaya hazırlanıyor. Başkan Sadri Şener, UEFA ve TFF’nin kararına göre 2 kulübün aynı statüde olamayacağını belirterek şunları söyledi:

"Burada bir sıkıntı var. Bunu söylediğimde herkes gülüp geçiyordu. Bu kurumlar bize yazı da yazdı. Yine gülüp geçiyorlar. Radikal bir karar almam lazım. PTT 1'inci Ligi'nde ters bir şey olsa, herkes birbirini şikayet etmeye başlayacak. Bunun için bir an önce çözüm bulmamız, ya devretmemiz, ya satmamız lazım. Bunu gizli söyledim mi, ne satabilirim, ne devredebilirim. Bu bir gerçek."

"HAVAYA GİRMİŞLER HEPSİ BURAK YILMAZ OLMUŞ"

1461 Trabzon’un performansındaki düşüşün takımın satılacağı söylentilerinden kaynaklandığı iddialarına da katılmadığını vurgulayan Başkan Sadri Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Moral bozukluğunu kabul etmiyorum. Her türlü imkanları var. PTT 1'inci Ligi’nin bana göre en imkanlı takımlarından biri. Yatacak yerinden, otobüsünden parasına kadar. Havaya girdik, deseler daha şık olmaz mı? Birden burnumuz büyüdü, deseler daha iyi olmaz mı? Geçen maçı seyrediyorum. Yürümelerinden anlıyorum. Havaya girmiş oyuncular. Hepsi bir Burak Yılmaz olmuş."

16 KASIM’A KADAR

İki takımın birbirinden ayrılma işlemini 16 Kasım’a kadar bitirmeyi amaçladıklarını da vurgulayan Başkan Sadri Şener, "Sezon sonuna kadar vakit yok. Öbür hafta Türkiye Kupası kura çekimi var. Ya karşılıklı düşersek, ne olacak? Ne yapacağız o zaman? Benim mesuliyetim bu konuda fazla. Bir an önce çözüm bulunması gerekiyor" dedi.

NE OLACAK?

Başkan Sadri Şener’in ileride herhangi bir sorun çıkmaması için 1461 Trabzon’un Trabzonspor’a ait hisselerinin kulüple organik bağı olmayan güvenilir bir kişiye veya kuruluşa devredilebilmesinin imkanlarının araştırılmasını istediği, hukukçuların yapacağı çalışmalar arasında Trabzonspor yönetim kurulu üyesi olmaması kaydıyla 1461 Trabzon'un şu andaki yöneticilerine devir yapılıp yapılamayacağının da bulunduğu öğrenildi.


ÖA(TM/AÖ)