El Kaide ve IŞİD gibi dinci teröre Batı ülkelerin tutumunun yol açtığını belirten Todenhöfer, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, “Müslümanlar terör ve şiddete mesafe koymalı” sözlerine, sosyal medya hesabından, “Başbakan Merkel, Cuma günü yaptığı açıklamada, Müslümanları teröre mesafe koymaya çağırdı, ancak önce Hristiyan Batı’nın şiddete mesafe koyması gerekmiyor mu?” diyerek yanıt verdi.

FOCUS Online’de yer alan haberde Todenhöfer, “Sorun İslam’da değil, sorun bizim savaşlarımızda. Bu savaşlar terör üretme proğramları, İslam değil” ifadelerini kullanıyor.

Todenhöfer yaşanan terörü “Bizim barbarca petrol savaşlarımıza karşı, aşırı dincilerin barbarca yanıtı” olarak nitelerken, Batı’nın neden olduğu savaşlar olmasaydı, bugünkü dinci terörün olmayacağını söylüyor.

ABD’nin Irak’ı işgalinin IŞİD ve öncesindeki oluşumları ortaya çıkardığını belirten Alman terör uzmanı Todenhöfer, şu ifadeleri kullanıyor:

“Hiç bir Arap ülkesi, son 200 yıldır Batı’ya saldırmadı. Fakat Batı, birçok defa İslam ülkelerine saldırdı. Bin Ladin’in El Kaide’si 3 bin 500 kişiyi öldürdü. Fakat oğul Bush, sadece Irak savaşında 500 bin kişinin ölümüne neden oldu. Bu rakamlar, son yüzyılda Batı’nın çok daha acımasız olduğunu gösteriyor. Bu nedenle şiddetle ilişkisini gözden geçirmesi gereken İslam değil, Batı olmalıdır.”