AKP'nin geçtiğimiz yıl yasaklaması üzerine İstanbul'da kutlanan Newroz'da gözaltına alınıp tutuklananlar hakkında açılan davada sanıklara ilginç suçlamalar yöneltildi. Savcılık, "KCK üyesi" suçlaması yönelttiği sanıklar için delil olarak İlkay Akkaya'nın numarasının bulunmasını gösterdi.
Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, halen tutuklu yargılananlardan, Öğrenci Kolektifleri üyesi İhsan Oğuz Yüzgeç'in cep telefonu rehberinde müzisyen İlkay Akkaya'nın cep telefonunun çıkması, polis fezlekesinde "örgüt bağı" gibi yansıtıldı. Zira Akkaya'nın numarasının Devrimci Karargah operasyonunda gözaltına alınan bir şüphelinin rehberinde de "kayıtlı" olduğu belirtildi.

DURUŞMA 17 OCAK'TA

18 Mart'ta Newroz kutlamasına katıldıkları gerekçesiyle evleri basılarak gözaltına alınan ve Öğrenci Kolektifleri üyesi İhsan Oğuzhan Yüzgeç ve Kadir Ev ile Tersane İşçileri Birliği Derneği Başkanı Zeynel Nihadioğlu’yla birlikte 6 kişinin tutuklandığı davanın ilk duruşması İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 17 Ocak tarihinde görülecek.

İLKAY AKKAYA'NIN NUMARASI 'ÖRGÜTSEL BAĞ'

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nce hazırlanan fezlekede, tutukla sanıklardan İhsan Oğuzhan Yüzgeç'in cep telefonu rehberinde, müzisyen İlkay Akkaya'nın numarasının kayıtlı olması "suç bağı" gibi gösterildi. Daha önce Devrimci Karargah'a yönelik bir operasyonda gözaltına alının Yeşim Kantekin'in rehberinde de Akkaya'nın numarasının çıktığına dikkat çekildi. Fezlekede ayrıca, Yüzgeç'in emniyette cep telefonunun pin kodunu vermediği belirtilerek, "Şahsa kullandığı pin kodu sorulmuş, örgütsel tavır sergileyerek, pin kodunu vermemiştir" denildi.

İLKAY AKKAYA: ABES

Müzisyen İlkay Akkaya, yıllardır muhalif ölçüde müzik yaptığını ve yasal anlamda sol mücadele yürüten her etkinliğe katılmaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi: "Ne denir ki bu durumda, çok saçma! Ben şarkı söyleyen bir insanım, muhalif müzik yapıyorum. Bu çocular da yasal muhalafet yürüyütorlar. YÖK protestoları oluyor, kutlanması gerek yıl dönümlerinde beni arıyorlar, gidiyorum. Ben hepsine yetişemiyorum, yetişebildiğime gidiyorum. İşim bu benim. Bugüne kadar hep böyle oldu. Dosyaya girmiş olması bile abes. Tabii, memleketin durumuna baktığın zaman, olan biten şaşırtıcı değil. Fakat 2005 yılından beri bu tavırla karşılaşmıyordum."

ÖĞRENCİ KAMPI DELİL OLDU!

Öte yandan, Kadir Ev'e ilişkin fezlekede de, ev aramasında "ele geçirildiği" iddia edilen bir öğrenci kampının hazırlık notları ve fiç koçanı bulundu. Öğrenci Kolektifleri tarafından düzenlenen, izinleri alınmış bu kampa ilişkin polis, "Yapılan aramada elde edilen küçük not kağıtlarında 13 kişinin isim listesi ve telefon numaralarının bulunduğu ve bu kişilerde kampa katılacak olan kişiler olabilecek olduğu, bu kampları bireyler arası kaynaşmayı sağlamak, müzik vb. gibi etkinlikler düzenleyerek, eleman temin etmek için düzenledikleri tespit edilmiştir" deniliyor.

HDP'YE'TERÖRİST ÇATI PARTİSİ'

İddianamede ayrıca; BDP’lilerle yasal sol partilerin oluşturduğu, kurucuları arasında şair Ahmet Telli, müzisyen Vedat Yıldırım, oyuncu Ayça Damgacı’nın olduğu Halkın Demokratik Partisi de (HDP) Newroz’a katılım çağrısında bulunduğu ve Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasını protesto ettiği için "terörist çatı partisi" diye suçlanıyor. İddianamede, “PKK/KCK siyasi uzantıları ile sol terör örgütlerinin HDK çatısı altında birleşerek, alternatif Newroz kutlamalarında eylem birliği kararı aldıklarını” savunuluyor. (solportal)