IŞİD yanlısı hackerlerin Fransız medyasına yönelik siber saldırısı sonrası bu kez de Belçika’nın Denderluuw kasabasında bulunan Sterk Tv, Med Nuce, Ronahi Tv ve Mezopotamya Radyo’nun prodüksiyon merkezi ve çevresine siber saldırı gerçekleştirildi.

FRANSIZ KANALLARINA DA SALDIRI YAPILMIŞTI

Fransa’da Çarşamba gecesinden itibaren yayın grubu 
TV5Monde'un 11 televizyon kanalı, internet sitesi ve sosyal medya hesapları, radikal İslamcı IŞİD yanlısı hackerlerin siber saldırısına uğramıştı. Saatler boyu etkili olan ve “Siber Cihat” olarak nitelendirilen saldırı Avrupa basınında geniş yankı uyandırmıştı.

KÜRT TV KANALLARINA SİBER SALDIRI

Belçika’nın Denderluuw kasabasında bulunan Sterk Tv, Med Nuce, Ronahi Tv veMezopotamya Radyo’nun prodüksiyon merkezi ve çevresine siber saldırı gerçekleştirildi.
Yüksek elektrik voltajı verilerek gerçekleştirilen saldırı sonucu binanın kabloları eriyip yandı. Kürt televizyonlarının canlı yayınları siber saldırı yüzünden durdu.

Bölgedeki elektrikleri kesen itfaiye ekipleri ve teknik servisleri, buna rağmen halen hatlarda yüksek voltajın bulunduğunu belirterek siber saldırıyı doğruladı. Belediye ekiplerinin çalışmaları devam ettiği açıklandı.