CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarınki seçimler öncesi son mesajlarını “milletvekili adayı” olduğu İzmir’den verdi. İzmir 2. seçim bölgesinin ilçelerini dolaşan Kılıçdaroğlu, mola verdiği bir köy kahvesinde yurttaşlara seslendi.

Türkiye’de namuslu siyasetin eksik olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Eski anlayışlarımızı bir tarafa bırakmak zorundayız. Huzur ve refahı isteyenler çoğunlukta ama farklı partilerin içine girmişiz. Bu seçimde gelin oyunuzu CHP’ye verin” dedi. Devletin kinle ve öfkeyle, önyargıyla değil, akılla, bilgiyle, sabırla yönetileceğini dile getiren CHP lideri, 1 Kasım’ın saltanatın yıkıldığı tarih olduğunu kaydederek, “Birileri yeniden saltanat kurmak istiyor, buna izin vermeyin. Bu seçimler diğerlerine benzemiyor. Elimizi vicdanımıza koyarak sandığa gitmeliyiz” diye konuştu.


Eş bulma işine Davutoğlu bakıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gençlerin oldukça ilgi gösterdiği internet sitesi “ekşisözlük” yazarlarıyla sanal platformda bir araya geldi. Gençlerin düşüncelerinin seçim sonrası çalışmalara ışık tutacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Baraj sıkıntısı yüzünden ‘mecburiyetten’ başka partilere yönelen seçmenlere hakkınızı helal ediyor musunuz” sorusuna “Helal olsun, ama bir daha olmazsa seviniriz” yanıtını verdi. Yanına “gülücük” işareti eklemeyi de unutmadı. Bir gencin “Başkanım iş buluyoruz çok şükür, ama eş bulamazsak size başvuralım mı” sorusuna Kılıçdaroğlu “Biz emekliye ve işçiye kaynak bulmaya çalışıyoruz. Eş bulma konusuyla Esra Erol ve Ahmet Davutoğlu ilgileniyor” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, “Siyaset çok sıktı, hadi bize ilk aşkınızı anlatın” sorusunu da yanıtsız bırakmadı. “İlk aşkım ortaokuldaydı. Şimdi burada nasıl anlatayım. Bir gün Ankara’ya gelirsen sana anlatırım ama aramızda kalsın şimdilik” dedi.(Cumhuriyet)