Evrensel değerlere saygı çerçevesinde, sadece Türkiye'de değil; bölgede ve tüm dünyada sevgi, barış ve huzur içinde yaşamak amacıyla yapılan "Barışın sesini daha güçlü duyurmak için flamalarını, sembollerini evde bırak; hayallerin, umutların, duaların, şarkıların, danslarınla bize katıl" çağrısına Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Ali Kılıç ve Maltepeliler destek verdi.


Maltepeli yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe destek veren Ali Kılıç, “Barış için el ele” kampanyasının saldırganlık, işgal ve acıların gölgesinde yaşayan mazlum halklara umut olacağını belirtti.

Tüm dünyanın barışı selamladığı bugün aslında Dünya’nın barışa en fazla ihtiyaç duyduğu gün olduğunu vurgulayan Kılıç değerlendirmelerinde şu ifadelere yer verdi:


“Bugün burada Maltepeli yurttaşlarımızla, barış çağrılarına destek ve barış için el ele veriyoruz. Tüm Dünya'ya sesleniyoruz ve Savaş çığırtkanlarına birlik ve beraberliğimizle cevap vereceğiz ve SAVAŞA HAYIR diyoruz.

İnsanlığa en büyük acıları yaşatan savaş gerçeğiyle genç yaşta karşılaştım. Romanya, Afganistan ve Yugoslavya’daki savaşları gazeteci olarak yakından takip ettim. Saldırganlık, işgal ve acıların gölgesinde yaşayan mazlum halkların feryatlarına en yakından tanık oldum ve o feryatların duyurmak için mücadelelerinde ortak oldum. Bugün hep birlikte görüşümüz, cinsiyetimiz, inancımız ve kimliğimiz ne olursa olsun el ele vererek verdiğimiz mesaj mazlum halkların umut ışığıdır.


Türkiye ve dünyanın ihtiyacı, hukukun üstünlüğüne, adalete, demokrasiye ve özgürlüğe dayalı barıştır. Gerçek bir barış, ortak aklın yaygın bir ulusal uzlaşı içinde oluşturacağı birlik ve beraberlik ile sağlanır. Bunu gerçekleştirebilmek için kararlılıkla ve tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Mazlum halkların umut kılavuzu destansı bir mücadele veren ve emperyalizme geçit vermeyen Atalarımızın mirasına sahip çıkacağız. Dünya insanlığının aydınlık yarınlarla kavuşması için çıkış yolu Anadolu Hümanizmini yaşatmaktır. Bu nedenle Anadolu Halkının,  asırlarca her türlü tehdide ve emperyal oyuna rağmen dünyanın gıpta ederek izlediği Anadolu Hümanizmini yaşatma mücadelesini sürdürmeli ve topraklarımızda olduğu kadar bölgemizde ve dünyamızda da temellerini kurarak sonsuza dek yaşatmalıyız.

Biz, “Yurtta sulh, Cihanda sulh “ diyen anlayışın temsilcisi CHP olarak, dün olduğu gibi, bugün de, yarında barıştan yana olacağız. Halkların canı ve güvenliği üzerinden yapılan menfaat yarışları son bulması adına verdiğiniz bu destekten dolayı teşekkür ederim.”
Maltepelilerin yoğun ilgi gösterdiği Kılıç, gördüğü ilgi karşısında Maltepe’nin farklı renkleri bütünleştiren yapısı ile Demokrasi ve Özgürlüğün yıkılmaz kalesi ve simgesi olacağını söyledi.