Türklerin milli içeceği olarak adlandırılan Rakının Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından ayran ile değiştirilmeye çalışıldığı vurgulanan haberde bu operasyonun başarısız bir şekilde sonuçlandığına dikkat çekildi. 

İspanyol haber ajansı EFE tarafından servis edilen haberde, Türk toplumunun bu uyarı ile birlikte ayrancılarla rakıcılar olarak ikiye bölündüğü yazıldı. Rakıcıların başbakana rağmen milli içecek konusunda taviz vermediği kaydedilen haberde Osmanlı döneminde bile bu tür yasaklamaların olduğu ve hepsinin de başarısızlığa uğradığı hatırlatıldı.

Gazeteler, Türklerin ayrana da sahip çıktıklarını onuda milli içecek olarak adlandırdıklarını ancak söz konusu rakı olunca bu içeceği özel bir katagoriye soktuğu ifade edildi. Rakının nasıl içileceği konusunda da özel bilgiler veren ajans, devletin bu içeceğe koyduğu özel vergilerle en pahallı rakının Türkiye'de içilmeye başlandığı yazdı. EFE ajansı son olarak  bir Akdeniz içeceği olan rakının Lübnan'dan  Irak'a kadar (Arrak) Fas'da (Mahia) Yunanistan'da (ouzo) ve İspanya'da ise (Anis) olarak adlandırıldığına işaret etti ve "Aslan sütünün" geleceğinin Türkiye'de yüksek sesle tartışılmaya başlandığına vurgu yaptı.