Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu Avrupa Politikaları Sözcüsü Michael Stübgen, "Türk yetkililere sosyal medya ve hükümet muhaliflerinin internet sayfalarını kapatma imkanı tanıyan yasanın, Gül'ün belirttiği üzere şartlı olarak imzalanmış ve yeni düzenlemelerle iyileştirilmesi planlanmış olsa da kabul edilemez olduğunu" söyledi.

Stübgen, "İfade özgürlüğü gibi Avrupa Birliği sözleşmelerinin en önemli demokratik haklarından birini ihlal edenler Avrupa Birliği üyesi olamazlar" açıklamasını yaptı. Stübgen ayrıca "Avrupa Birliği'nin artık harekete geçmesi ve Türkiye ile AB üyelik müzakerelerini askıya alması gerektiğini" ifade etti.

Michael Stübgen "Türkiye'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Avrupa Birliği'nin ifade ve basın özgürlüğü standartlarından her geçen gün daha fazla uzaklaştığını kabul etmeliyiz" dedi. Avrupa politikaları sözcüsü Stübgen, "Erdoğan'ın, göstericiler ve siyasi muhaliflerine karşı yaklaşımının, Almanya ziyaretinde tekrar yükselttiği Türkiye'nin AB üyeliğine destek verilmesi talebiyle tam bir zıtlık oluşturduğuna" işaret etti.