Uzun yıllar CHP’de siyaset yapan, daha sonra HDP’den İstanbul Milletvekili olan Celal Doğan'ın CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı olacağı öğrenildi. İddiaları doğrulayan Doğan, yaptığı açıklamada “adayım”dedi.

CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın 31 Mart yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için; Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve geçen dönem HDP Milletvekili olan Celal Doğan'ı aday göstereceği iddiası, siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Gaziantep GAP Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Celal Doğan, iddiaları doğrulayarak birkaç gün içinde adaylığının açıklanacağını duyurdu.

Doğan, adaylığı için büyük talep geldiğini vurguladı. Aday olması konusunda başta CHP Gaziantep il ve ilçe örgütleri olmak üzere kamuoyunun birçok kesimden talep geldiğini belirten Doğan, siyasilerden ve halktan gelen yoğun istek üzerine aday olduğunu açıkladı.

İşte o haber:

Aziz Kocaoğlu ve Celal Doğan için CHP'den açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sürpriz adaylık çıkışı ve Celal Doğan'ın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Torun, gazetecilerin CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sürpriz adaylık çıkışı ve Celal Doğan'ın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı iddialarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Kocaoğlu'nun açıklamalarıyla ilgili "Sayın Aziz Kocaoğlu tekrar aday adayı olmaya karar verdiğini ifade etti. Yetkili kurulllarımız değerlendirecektir ve önümüzdeki süreçte de gerekli açıklama yapılacaktır." ifadelerini kullanan Torun, Celal Doğan'ın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı iddialarıyla ilgili ise "Gaziantep şu anda yaptığımız ittifak görüşmeleri çerçevesinde İYİ Parti tarafından değerlendirilecek. Celal Doğan'ın adaylığı henüz konuşulmuş ve üzerinde değerlendirme yapılmış değil." diye konuştu.