İşte Cuma Yağmur'un o açıklaması:

Kamuoyuna açıklama

Türkiye’de demokrasinin rafa kaldırıldığı ve AKP hükümetinin ülkeyi babasının çiftliği gibi yönetmesine göz yummayalım.!

Yıllardır ‘Kürt sorununu çözeceğim,  Alevi açılımı yapacağım ve onlara eşit hak vereceğim’ diyerek kandırma politikası uyguladı.  Barış süreci diyerek somut hiç bir adim atmadı.  Şimdide Recep Tayyip Erdoğan ‘Kürt sorunu yok’ diyor.   AKP’nin bu kandırmaca politikalarına dur dememiz gerekiyor.

AKP kendinden olmayan herkese yaşam hakkı tanımadığı gibi kendilerini eleştirenleri de hapse atıyor.  AKP döneminde kadınlara değer verilmediği gibi her gün çok sayıda kadına tecavüz ediliyor ve öldürülüyor.

AKP kendi yandaş medyasını oluşturdu ve kendilerine eleştirel yazı yazan her gazeteciyi tutukluyor. Bugün çok sayıda gazeteci tutuklanarak hapse atıldı.

AKP ve onun Başbakanı ve Cumhurbaşkanı ülkeyi diktatör gibi yönetiyor.

Türkiye’de diktatörlük iktidarına doğru gittiğini altını çizerek vurgulamak istiyoruz.

Bizlerin, Avrupa’da yaşayan Kürtlerin, Türkler ve Türkiye’den gelen azınlıkların hiç bir sorununu çözmedi. AKP,  Avrupa’da yaşayan insanlarımıza ülkeye sadece döviz gönderen insanlar gözü ile bakıyor.

Konsolosluklarda pasaport ücretini iki misline çıkarttı ve yapılan her işlemlerin fiyatları yükseltildi.

 Kürt ve Türk gençlerinin askerlik paralarını yükselttiğinden dolayı, gençler para biriktirip askerlik ücretini ödememeleri için meslek öğreniminden mahrum kaldılar.

 Kürt, Türk ve Türkiye’den gelen diğer azınlık gençler içinde işsizlik oranı hat safhaya ulaştı.

 İşsiz olan gençler, nasıl bu yüksek ücretli askerlik parasını ödeye bilirler?

 Avrupa’da yaşayan diğer ülkeler, gençlerini askere çağırmıyor.

Türkiye de, Avrupa’da yaşayan gençleri askerlikten muaf tutması gerekiyor.

AKP, Türkiye’yeyi AB’ye olan üyelik konusunda yaptığı yanlış politikalar yüzünden çıkmaza sokmuştur.

 Avrupa’da yaşayan bizlerin sorunlarını şimdiye kadar iktidarda olan partileri çözmemiştir.

Türkiye’de ki ve buradaki sorunlarımızı adaletli bir şekilde çözebilecek tek parti HDP olduğuna inanıyoruz. ( Halkların Demokrat Partisi)

Bundan dolayı da, Kürt, Türk ve diğer azınlık aydınları ve Avrupa’daki yaşayanlar olarak,   7 Haziran’da oylarınızı HDP’ye vermeye çağırıyoruz.