Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili CHP'ye yüklenerek, "CHP bu ülkede 'kaymak takımının' partisidir. Bunlara işte o lobiler, o örgütler, o çeteler onlar destek veriyor. Onlarla yürüyorlar. AK Parti ile birlikte içeride ve dışarıda yeni bir dönem başladı. Çünkü hesaplar artık alt üstü oldu. Ey CHP’nin genel müdürü! Sen sosyal güvenlik kurumunun genel müdürlüğünü yaptın. Senin döneminde ilaç bulamıyorduk. Sen Rahşan affıyla kurtardın. Sen CHP’nin genel başkanlığına maharetinle gelmedin. Sen kendi genel başkanı olan bir kaset skandalıyla genel başkan oldu. Sen kaset genel başkanısın" dedi.


Yolsuzlukla mücadele prim vermeyeceklerini savunan Erdoğan, AKP'nin yolsuzluklarla mücadele ederek bugünlere geldiğini iddia ederek, "Babamın oğlu olsa, evladım olsa, kim olursa olsun biz yolsuzlukla mücadelede prim vermeyiz. Yolsuzluklara bulaşmamış insanları yolsuzluğun içindeymiş gösterenleri de affetmeyiz. Sizin o insanları lekelemeyi hakkınız yok. Şu anda bir yargı süreci var. Bunlar nasıl adalet dağıtacak. Bunlar adil olabilir mi? Ben CHP zihniyetine sahip olan savcıların mağduruyum. Bunların genlerinde ne var bunu da iyi bilirim" ifadelerini kullandı.


Erdoğan
, "Türkiye'de kendi tabanının, seçmeninin değil bir avuç mutlu azınlığın kontrolüne giren siyasi yapılar var. Bu mutlu azınlık, geçmişte yurtdışındaki işbirlikçileriyle, tamamen kendi keyiflerine, çıkarlarına göre hükümetlerinin iş başına gelmesini ya da sürekli iş başında kalmasını istediler. Ne zaman onların çıkarları zedelendiyse görevdeki hükümete, ellerindeki sermayeyle, kontrolleri altındaki medyayla, dışarıdaki işbirlikçileriyle saldırılar düzenlediler. Siyaseti, her seferinde istedikleri gibi dizayn ettiler, tasarladılar. Bunlar milleti hiçbir zaman adam yerine koymadılar" diye konuştu.


'MUHALEFET VATANA İHANET EDİYOR'


"Gerek ana muhalefet gerek yavru muhalefet vatana ihanet içindedir" ifadelerini de kullanan Erdoğan, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun 17 Aralık'tan bu yana 120 milyar dolarlık zarara yol açtığını söyledi.