Önce 12 sonrasında da 51 işçinin DİSK/Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları işine son verildiği haberlerinin kamuoyuna da yansıdığını belirten Öğüt, şirket yönetiminin de işten çıkarmalara işçilerin disiplinsizliklerini gerekçe gösterdiğini ifade etti.

“İşçilerin işten çıkarılma gerekçesinin araştırılması düşünülmekte midir? “ diye soran Öğüt, “Şirket işten çıkarılmalara gerekçe olarak "Huzuru bozucu eylem" açıklamasında bulunsa da işte çıkarılan işçilerin Gıda-İş Sendikası’na üye olmaları tesadüf müdür?” sorusunu yöneltti.


Direnişe başlayan işçileri desteklemek ve işe geri alınmaları için fabrikayı terk etmeme kararı alan işçilere dışarıdan yiyecek ve içecek verilmesinin şirket tarafından engellendiği iddialarının doğru olup olmadığını soran CHP’li Öğüt, önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti:

-Çalışma koşullarının iyileştirilmesi için sendika çatısı altında örgütlenmek isteyen işçilere şirket yönetimi tarafından “Başka yerde iş bulamayacaksınız” şeklinde tehdit yapıldığı iddiasının araştırılması düşünülmekte midir?

-İşçiler çalışma koşullarının çalışan aleyhine olduğunu dile getirmektedir. Bakanlık görevlilerince gerekli iddiaların araştırılması ve çalışma koşullarının işçiler de dinlenerek araştırılması düşünülmekte midir?