15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamudaki açığa almalar kapsamında güvenlik ve yargı bürokrasisinin ardından, Türkiye’nin dış misyonlarında görev yapan yaklaşık 300 Dışişleri Bakanlığı çalışanı Türkiye’ye çağrıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ’nün güvenlik, yargı, siyaset, eğitim ve iş dünyası ayağıyla birlikte diplomasi örgütlenmesi de inceleniyor.

DAVUTOĞLU'NUN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı dönemindeki özel kalem müdürü ve özel müşaviri olan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de Dış Politika Başdanışmanlığını yapan Gürcan Balık ile görevden alınan eski büyükelçiler Alı Fındık ve Tuncay Babalı, soruşturma kapsamında gözaltında bulunuyor.

BAZI DİPLOMATLAR TÜRKİYE'YE ÇAĞRILDI

Dışişleri Bakanlığı, dış misyonlarda görevli yaklaşık 300 diplomatı Türkiye’ye çağırdı. FETÖ ile irtibatı ve iltisakı tespit edilen diplomatların açığa alınacağı belirtilirken, bağlantısı olmayanların görev yerlerine dönecekleri kaydedildi.

BALIK ÜST DÜZEY GÖREVLERDE BULUNDU

Bulunduğu üst düzey görevlerle dikkati çeken Balık, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Dışişleri Bakanlığında FETÖ'ye yönelik yapılan çalışmalar kapsamında görevden alınmıştı. Balık, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğü ve özel müşavirliği, Ağustos 2013-Mayıs 2014 arasında da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Dış Politika Başdanışmanlığı görevini yürütmüştü.