Seçimlerde oylarını yüzde 1,5 arttırarak yüzde 26.3’e, milletvekili sayısını 44’den 47’ye yükseltmesine rağmen diğer sol partilerin aldığı yenilgi yüzünden hükümeti kuramadığı için hem Başbakanlık hem de parti başkanlığı görevinden istifa eden Helle Thörning Schmidt partisine veda etti.

Kopenhag’daki 
Scandic Hotel’de gerçekleşen veda toplantısında parti başkanlığına Mette Frederiksen’i gösteren Schmidt, Yıldız Akdoğan’ı da kutlayarak:

“Partimiz adına büyük bir başarı kazandın seni kutlarım” dedi. İktidardan düşen Sosyal Demokrat Hükümetin Adalet Bakanı Mette 
Frederiksen toplantıda yaptığı konuşmada: “Bana güvenip genel başkanlık görevini veriyorsanız sizlere karşı mahcup olmamak için elimden geleni yapacağım. Helle Thörning Schmidt çok güçlü bir insan. Hem parti başkanlığı hem de Başbakanlık görevini en iyi şekilde yürüttü. Huzurunuzda kendisine teşekkür ederim. Yeni seçilen arkadaşlarla partimizi daha da iyi yerlere taşımak için el ele vereceğiz”
dedi.   


Sosyal Demokrat Parti’nin geçici ve muhtemelen bir hafta sonra yapılacak kurultayında genel başkanlığı kesinleşecek olan Mette Frederiksen toplantının ardından Yıldız Akdoğan’la biraya gelerek Akdoğan’ı seçimde gösterdiği başarıdan dolayı kutladı.

Mette Frederiksen: “Partide senin gibi akıllı, azimli milletvekillerimize ihtiyacımız çok büyük. Başarından dolayı seni kutlarım” dedi. Akdoğan, Mette Frederiksen’in hem kendisi için hem de sol kanat partiler için Başbakan adayı olduğunu söyledi.