Kılıçdaroğlu CHP’nin 35. Olağan Kurultayı konuşmasında “Bizi tutuklayabilirler, gözaltına alabilirler, dokunulmazlıklarımızı kaldırabilirler, ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkeye özgürlükçü demokrasiyi ölümüne getireceğiz” dedi.

1238 delegenin oy kullandığı Genel Başkanlık seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu 990 oy alarak 4. kez Genel Başkan seçildi. Oylamada 248 oy ise geçersiz sayıldı. Geçersiz sayılan oyların büyük bir bölümünün ise boş oy kullanan parti içi muhalefete ait olduğu düşünülüyor.

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'DEN MESAJ

Silivri Cezaevi’de tutuklu bulunan Can Dündar ve Erdem Gül, CHP kurultayına mesaj gönderdi.


Dündar ve Gül’ün mesajları: “CHP’nin 35. Kurultayı, Türkiye’de medyanın en ağır baskı döneminde toplanıyor. Biz, o baskıya direnen, halkın gerçekleri öğrenme hakkını savunan gazeteciler olarak 52 gündür Silivri’de hapis yatıyoruz. Tutukluluk koşullarında bile direnmeye, kokutma çabalarına inat doğru bildiğimizi daha da gür bir sesle yazıp söylemeye devam ediyoruz. Bu mücadelemizde ilk günden beri bizi hiç yalnız bırakmayan, başta sayın genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP’nin tüm milletvekillerine ve vefakâr örgütlerine içtenlikle teşekkür ediyoruz. Özgür ve demokratik bir Türkiye’nin inşasında bağımsız ve cesur bir basının önemini hatırlatıyor, dayanışma duygularıyla kurultayınıza başarılar diliyoruz.”