Süheyla Kaplan-Siegen


Almanya
nın yanı sıra Fransa, Belçika, Hollanda, Avusturya, İsviçreden gelen birlik temsilcilertinin katıldığı ve iki gün süren çalıştayın açılış konuşmasında CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Müslim Sarı, PM üyesi Ercan Karakaş, Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Koordinatör Ali Kılıç, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Atilla Emek, Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Gençlik Kolları MYK Üyesi Gökçe Gökçen, CHP Almanya Birliği Başkanı Turabi Yıldız ve Kuzey Ren Vestfalya eyalet Birliği Başkanı Cemal Bulut bir konuşma gerçekleştirdi.

 

CHP Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Koordinatör Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada bu çalışmanın yurtdışında yaşayan vatandaşların  sorunların tespiti ve çözümüne ciddi katkılar sunacağını belirtti.

 

KILIÇDAROĞLUNDAN ÇALIŞTAYA MESAJ

 

Maraş Milletvekili Özbolat, çalıştayın açılışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun  ‘’Kuruluşunun 90. yılında, ulu bir çınara dönüşen CHPnin filizleri artık bütün dünyada yeşermekte ve her geçen gün daha da güçlenmektedir. CHPde birçok değişimler yaşanmakta, partimiz çağımızın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden yapılanmakta ve dönüşmekte. Demokrasiyi ve özgürlükleri bu ülkeye mutlaka getireceğiz. Bu mücadelenin öncülüğünü yapmak Cumhuriyet Halk Partisinin görevidir. Elimizden alınmaya çalışılan demokrasi, insan hak ve özgürlüklerini hep birlikte kazanacağız. Askeri darbelerle sekteye uğratılan, ancak, önemli ölçüde hayatlarını emeğiyle kazanan yurttaşlarımız ve darbe dönemlerinde yurt dışına çıkmak durumunda kalan yoldaşlarımızın  gayretiyle canlılığını koruyan sosyal demokrasi, bugün CHPnin öncülüğünde Türkiyede ve dünyada yeniden yükselişe geçmiştir. Hiçbir ayrım yapmaksızın CHPye üye olmaya çevrenizi teşvik edin. İkinci isteğim: Türkiyedeki yakınlarınıza, dostlarınıza sandığa gitmelerini ve tabii ki CHPye oy vermelerini söyleyin. Birlik olun, dayanışma içinde olun şeklinde mesajını okudu.

 

 

ÖZBOLAT : ‘’ÖRGÜTLENMEDE  HER TÜRLÜ SORUNLARI AŞACAĞIZ’

 

Özbolat, CHPnin Avrupa örgütlenmesinde eksiklikler olduğunu ve bunun zamanla giderileceğine inandığını ifade ederek, ‘’İnançlı olmak başarının yüzde ellisi demektir. İhmal ettiğimiz Avrupada CHP bir ilki gerçekleştirmiştir. Avrupanın ihmal edilmesi zaman zaman CHPnin Türkiyede sıkıntılar yaşamasına neden olmuştur. Maraş katliamı, 12 Eylül cuntası özellikle Alevi ve sosyalist vatandaşlarımızın topraklarını terketmelerine neden oldu dedi.

 

Örgütlenme içerisindeki bütün engelleri zamanla aşacaklarına inandığını ifade eden Özbolat, ‘’Bu örgütlenme kolay olmayacak. Ancak hep birlikte sorunları aşacağız. Cami, tarikatlar, Milli Görüş teşkilatı, ülkücüler, PKK gibi güçler örgütlenirken biz örgütlenemedik. Böyle bir örgütlenmeye CHPnin ihtiyacı var. CHP son değişmle birlikte bütün kesime kucağını açmıştır. Kılıçdaroğlu bu değişimin öncülüğünü üstlenmiştir şeklinde konuşma yaptı.





CHP OLDUĞU MÜDDETÇE ATAÜRK
ÜN DEVRİMLERİNİ ASLA YIKAMAYACAKLAR!

 

Özbolat, Türkiyenin gerici, faşist bir diktatörlüğe gittiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Başlangıçta Milli Görüş kimliğini attım diyen AKP şimdi gömleği dışında ne varsa onu giydi. Eğitim başta olmak üzere toplumun her alanını teslim aldılar. 10 Kasım, 29 Ekim, 23 Nisan gibi etkinlikleri yasakladılar. Bu da yetmiyormuş gibi Meclise türbanla gelmeye başladılar. Kurucumuz Atatürk sıradan bir devlet adamı değilidr. Atatürkün adından rahatsız olanlara söyleyecek çok sözümüz var. CHP olduğu müddetçe Mustafa Kemalin devrimlerini asla yıkamayacaklar. Buna asla izin vermeyeceğiz.

 

 

 

KILIÇDAROĞLUNU BAŞBAKAN YAPACAĞIZ

 

CHPnin 63 yılından beri tek başına iktidara gelemediklerini ve bundan çıkaracak derslerin olduğunu sözlerine ekleyen Özbolat, ‘’Önümüzde yerel seçimler var. Eğer İzmiri korur, İstanbul ve Ankarayı alırsak AKP diye bir parti kalmayacak ve darmadağın olacak. Genel Başbakanımız da Başbakan olacak. Türkiyede barış ve özgürlükleri biz getireceğiz dedi.

 

 

 

 

PM üyesi Ercan Karakaş, partilerin değişen koşullara göre yenileyebildiğini ve CHPnin de değişim ve yenilenmeye ihtiyaç olduğunu belirterek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurrtdışında yaşayan vatandaşların oy kullanabilmeleri için sandık kurullarında yer almaları gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

 

 

KARAKAŞ :  ‘’İSLAMCI SİYASET ÖZÜNE DÖNDÜ’

 

Karakaş, Türkiyede islamcı siyasetin özüne döndüğünü ve İslami kurallara göre toplumu dönüştürmeye çalıştığını söyledi.

 

Karakaş, ‘’Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara alındığında sonun başlangıcı olacak. Almanyada da sol kolaisyon hükümetinin kurulması bizim için de çok önemli. Örneğin Alman Sosyal Demokrat Parti SPD, Leipzigdeki kurultayında ırkçı, milliyetçi parti dışında bütün partilerle koalisyon kurulması konusunda bir karar aldı. Dünyadaki bu gelişmeler elbette bizi de yakından ilgilenmektedir dedi.

İstanbul Milletvekili Çelebi, CHPnin çağın ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde örgütlenmesine hızla ağırlık verdiğini belirterek demokrasi ve özgürlüklerinin bu ülkeye CHPnin getireceğini söyledi.

 

Konuşmaların gerçekleşmesinin ardından Yurtdışı Birlik Temsilcileri yaptıkları faaliyetlerle ilgili çalışma raporlarını sunarak , 2014 yılı içerisinde gündeme alınması planlanan çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler.