CHP’nin sağlık üzerinden politika yapma girişimine iktidar partisinden sert yanıt geldi..

31 Mart Yerel Seçimlerine 23 gün kala siyasetin nabzı yükselmeye başladı. Partilerin gösterdiği adaylar rakiplerinden bir adım öne geçebilmek için doğru-yanlış her yolu denemekten geri durmuyor..

Konuyla ilgili son örnek Çeşme’de yaşandı. CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran partisinin dün akşam gerçekleştirdiği bir mahalle toplantısında, "Çeşme Belediyesi Sağlık Polikliniği kurarak, kardiyolog alacağız dedik, telaşa düşerek, hastaneyi C sınıfından B sınıfına yükselttiler. Daha iktidara gelmeden projemiz hayata geçti. Hastaneye kardiyolog geliyor. İnandık mı? İnanmak istiyoruz" demesi üzerine,  AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike’den cevap geldi.

BİZ 8 AY ÖNCE BAŞVURU YAPARKEN, SİZ AYAK KAYDIRMA PLANLARI YAPIYORDUNUZ

İlter Etike sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Chp Belediye Başkan Adayı Sayın Ekrem Oran Dün Yaptığı Açıklamada, ‘Benim projem hayata geçti, Belediye'ye Sağlık Ekibi ve Kardiyolog alacağız dedik diye bizi kastederek harekete geçip hastaneyi C sınıfından B sınıfına geçirdiler’ demiş.. Sayın Oran, size hatırlatmamda fayda var, siz mevcut Belediye Başkanı’nın ayağını nasıl kaydırırım da ben aday olurum diye planlar yaparken, biz Çeşme için, hastanemizin daha verimli hale gelmesini sağlamak için, 8 ay önce dosyalarımızı, başvurularımızı yapıp Sağlık Bakanlığı’nın kapısını arşınlıyorduk.. Bizim için, ‘Memleket İşi, Makam Mevki Değil Gönül İşi..’ dedi.

BAKANLIĞA YAZI 25 TEMMUZ 2018’DE GİTTİ

Daha sonra konuyla ilgili dergimize özel bir açıklama yapan AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, 27 Mayıs 2015 tarihinde 13 bin 60 metrekare kapalı alana sahip yeni binasında hizmet vermeye başlayan C grubu 50 yataklı hastanenin, bir müddet sonra zorunlu olarak Hizmet Grubu Değişikliği’ne gitmesi gerekliliğinin doğduğunu belirterek, 25 Temmuz 2018 tarihinde Sağlık Bakanlığı İzmir Sağlık Hizmetleri İlaç Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanlığı’na müracaatta bulunulduğunu söyledi. Etike, “Yani bundan tam 8 ay önce ‘Hizmet Grubu Değişikli Hakkında’ konu başlıklı yazıda; hastanemizde çoğu branşlarda tek hekim görev yaptığından, icap nöbetlerinde ve artan hasta yoğunluğunda hizmet sunumunun yetersiz kaldığını vurguladık. Hastanemizin İzmir’e 90 km uzaklıkta olduğunu, birimlerimizde tedavi gören hastaların ileri tetkik ve tedavileri için hasta nakil ambulanslarıyla Urla Devlet Hastanesi ve İzmir hastanelerine ulaşımlarının sağlanmasının ardından hastanemizde tedavilerinin devamının sağlandığına dikkat çektik” diye konuştu.

ONAY YAZISI GELDİ, GİDİP KUTLADIK, BAŞKA DA SEÇİM MALZEMESİ YAPMADIK

Yazıda Çeşme’nin turizm bölgesi olmasının özellikle vurgulandığını da ifade eden AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaz aylarında Çeşme nüfusunun bir milyona ulaşması ve bayram tatillerinde bu sayıyı da aşan bir nüfus yoğunluğunun yaşandığını, Alaçatı Ekrem Pakdemirli Havaalanı’nın hizmete girmesiyle de bu sayıların daha da artacağının öngörüldüğünü yazdık. Personel eksikliğinden dolayı hastanemizin yetersiz kalmaya başladığını da belirterek, bu aksaklıkların önüne geçebilmek adına hastane hizmet grubumuzun B Grubu 75 yataklı kapasiteye çıkarılması hususunda gereğinin yapılmasını rica ettik. Tüm bunları yaparken de, bugüne kadar ortalığı velveleye vermedik. Sadece 21 Şubat tarihli onay yazısının hastaneye ulaşmasının ardından Başhekimliği ziyaret edip kutladık. Bunu seçim çalışmalarımıza alet etmedik. Ama konuyla hiç ilgisi olmayan, olması bile düşünülemeyecek bir insan olan CHP Adayı Ekrem Oran, Çeşme için tarihi öneme sahip bu kararın kendi açıklamaları sonrasında alındığını söyleyebiliyor. Böylesine gerçeklerden kopuk birisine en güzel cevabı Çeşmeli 31 Mart’ta verecektir.”

Konuyla ilgili görüş almak için Çeşme Devlet Hastanesi’ni aradığımızda Başhekim Atıl Birol’un raporlu/izinli olduğundan, telefonla ulaştığımız Başhekim Yardımcısı Baran Şen, sorumuz üzerine gülümsemekle yetindi.

Fulya OMAÇ / Çeşme