Örgütün sitesinde yayınlanan videoda kendini Khorasan Vilayeti komutanlarından Abu Yasir Al Afgani olarak tanıtan kişi Afgan Talibanının sapkın, İslam ve şeriat düşmanı olduğunu söyleyerek Taliban'ın Pakistan istihbarat örgütünün IŞİD’e ve din düşmanlarına hizmet ettiğini iddia etti.

Taliban'ı destekleyenlerinde şeriat ve İslam düşmanı olacaklarını söyleyen IŞİD komutanı, Taliban üyelerine eğer katılmak isterlerse kapılarının açık olduğu ve Taliban'ı desteklemekten vazgeçmeleri gerektiği mesajını verdi.

Afgan Taliban lideri Molla Mansur'un Pakistan'da öldürüldüğü iddiaları gündemdeki yerini korurken Horasan Eyaleti adı altında örgütlenen Afganistan'daki IŞİD’e bağlı gruplar giderek güçleniyor.  

IŞİD İLE TALİBAN ARASINDA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Molla Ömer'in ölümü ardından Afgan Taliban'ının lideri olan Molla Mansur IŞID lideri Bağdadi'ye mektup göndererek Afganistan'da IŞID örgütlenmesine karşı oldukları mesajını göndermişti. Ancak bu mesaja rağmen örgütlenmeye başlayan IŞİD'e bağlı gruplarla Afgan Taliban'ı arasında çatışmalar sürüyordu.

Taliban, Molla Mansur'un Pakistan'da karşıt gruplar tarafından öldürüldüğü iddiasını, Mansur'un ses kaydıyla yalanlarken, Afgan makamları ses kaydının sahte olduğu ve Molla Mansur’un ölümünün saklandığını açıkladı.

Afgan Ordusu ülkenin doğusunda Pakistan sınırındaki Nangahar vilayeti ve çevresinde IŞİD'e bağlı gruplara karşı karadan ve havadan operasyonlarını sürdürüyor.