22 Eylül Almanya genel seçim programının kısa başlıklar altında açıklandığı toplantıda , Alman Medyası’ndaki ırkçılık , eşcinsel evliliklerin resmileşmesi  ile Hamburg ve Bremen eyaletlerindeki yapılan Devlet Antlaşması, en çok eleştiri oklarına maruz kalan konulardı.


Kayseri kökenli Haluk Yıldız'ın genel başkanlık yaptığı BIG Partisi'nde, Hamburg teşkilatı Başkanı Karl Pirl'in Polonya kökenli hırıstiyan bir eğitimci olduğu vurgulandı.

BIG Partisi Almanya Genel Başkanı Haluk Yıldız ve Hamburg Başkanı Karl Pirl

SPD VE YEŞİILLER VARLIĞIMIZDAN SIKINTI DUYMAKTADIRLAR

Tanınmış pahalı otel lobileri yerine  sade ve herkesin bütçesine hitap eden  Gänsemarkt semtindeki bir Cafeterya‘da basına ne yapmak istediklerini anlatan BIG Parti yetkilileri, 1000 kayıtlı üyelerinin olduğunu belirterek, Almanya genelinde geçen dönem 7 eyalette seçimlere katılarak 65 bin oy aldıklarını açıkladıktan sonra, 22 Eylül 2013 seçimleri için de oldukça  iddialı konuştular.

Eski SPD lideri ve Almanya başbakanlarından Gerhard Schröder’in 8 bin oy farkıyla seçimleri kazandığını ifade ederek , varlığımızdan daha çok SPD ve Yeşiller ciddi sıkıntı duymaktadır açıklamasında bulundular.


BIG Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmet Mısırlıoğlu




20 Şubat 2011 seçiminde Hamburg'da 3.169 oy alan BIG Partisi kurucuları ve yöneticilerinin öz geçmişleri irdelendiğinde, Genel Başkan yardımcısı İsmet Mısırlıoğlu'nun 8 yıl islami yardım kuruluşu Islamic Relief'in Berlin yöneticiliğini yapması daha sonra  Filistinli Hamas örgütüyle yakın ilişkiler içindeki uluslararası yardım organizasyonu WEFA'nın (Weltweite Einsatz für Arme) kuruluşunda aktif olarak yer alması, (Der Spiegel dergisinin iddiası) BIG Partisi'nin Türkiye'deki AKP'nin ve başbakan Erdoğan'ın Almanya lobisi olduğu iddialarını güçlendirmektedir.

Biz bu önyargılardan uzak olarak, kahvaltıda tanıdığımız BIG yetkililerinin sözlerine kulak vererek gelecekteki yapacaklarının takipçisi olacağız.


Hamburglu seçmene özel bir önem verdiklerinin altını çizen BIG Parti yöneticileri, SPD, Yeşiller ve İslami çevrelerin „eşcinsel evlilikler“ ile Hamburg ve Bremen eyaletlerindeki  „devlet antlaşması“  yönündeki tutumlarını sert bir dille elestirdiler.Seçimler öncesi çifte vatandaşlık ve opsiyon modelinin gündeme taşınmasını ise, inandırıcı bulmadıklarını ifade ettiler.

EŞCİNSEL EVLİLİKLER AİLELER İÇİN AYRILIK TALEBİDİR

Almanya’da resmi olan eşcinsel evlilklerin toplumun dokusunu değiştirmek istediğini açıklayan Genel Başkan Haluk Yıldız, 50 yaşın üstündekilerle konuya yönelik yapılan bir anket sonucunu da basınla paylaşarak , ankete katılanların  % 70’inin eşcinsel evliliğe hayır cevabı verdiğini açıkladı. Eşcinsel evlilklerle her çocuğun bir anne ve baba hakkının  resmen gözardı edilmesinin BM yasalarıyla dahi çeliştiğini vurguladı.  Almanya’da 65 bin kişinin eşcinsel evlilklten faydalamak istediğini belirten Haluk Yıldız, Almanya Türk Toplumu Başkanı  Kenan Kolat’ı da eleştirmekten geri durmadı.

İSLAMİ ÇEVRELER VE TGD BAŞKANI KENAN KOLAT’TA ELEŞTİRİLDİ

Almanya’daki Türk Toplumu’nun ne kadarını temsil ediyorlar, diyerek TGD’yi  ve Başkanı Kenan Kolat’ı SPD çizgisini savunmakla eleştirdi. Bir soru üzerine Jugendamt ‘in (gençlik dairelerinin) haksız yere çocukları ailelerden almadığını ,100 çocuk alınıyorsa 90’ı haksız yere alınmıyordur açıklamasıyla dikkat çeken  BIG Partisi Başkanı Yıldız, Almanya kamuoyunda geniş yankı uyandıran Hamburg  Belediye sarayındaki eyalet başbakanı Olaf Scholz ile DİTİB, Şura, İslam Kültür Merkezleri ve Alevi Toplumu arasında imzalanan Devlet Antlaşması‘nın  abartılacak bir yani yoktur tespitinde bulundu. Eşcinsel evlilikler konusunda sesini çıkartmayan dini çevreleri de eleştirerek, “Türkiye’de böyle birşey tartışılsa hemen karşı çıkarlar” vurgusuna  “ bu konuda sessiz kalarak iki yüzlülük mü yapıyorlar”  içerikli sorumuza “ öyle demeyelim ama yaptıkları doğru değil “ açıklamasında bulunarak, islami çevrelerle aralarına yumuşak bir duvar örme girişiminde bulundular.

(Resimaltı soldan sağa ; Orhan Güler, Hasan Sabancı, İsmet Mısırlıoğlu, Karl Pirl, Haluk Yıldız ve Nuri Duguk)




Kahvaltıda öne çıkan diğer ana başlıkları şunlardı;

-Göç kökenlilere toplumsal ,kamusal ve mesleki alanlarda firsat eşitliği istiyoruz.-.Amerika bu konuda iyi bir örnektir.  Kimlikler korunmalıdır.  -
Ayrımcılık zihniyette değişmelidir. -Anadil eğitiminin korunması ve yaygınlaştırılmasını savunuyoruz. -. Herkese çifte vatandaşlık imkanı tanınmalıdır. -Dini cemaatlere hukuki eşitlik sağlanmasını istiyoruz. İşsizliğe karşı etkin ve kalıcı önlemler alınmalıdır. Türkiye’den gelenlerin  yüzde 40’ının Hartz IV aldıklarını ve çoğunluğun mesleki eğitimle herhangi bir diplomalarının olmadığıni açıklayan Genel Başkan Yıldız, bu sorunlar acilen çözülmelidir, açıklamasıyla 22 Eylül 2013 seçim çalışmalarına Hamburg eyaletinden başlamış oldular.