Yurt dışındaki seçmenlerin, yurt dışı temsilciliklerde 8 Mayıs'tan itibaren oy kullanmaya başlayacakları belirtildi. Yurt dışında oy verme işlemi 31 Mayıs'ta sona erecek. 

Siyasi parti liderleri Almanya'daki 1 milyon 400 bin civarındaki seçmenin oyunu almak için salonlar toplantıları düzenleyecek. Liderler, bu toplantılar için Almanya'nın en büyük ve Türkiye kökenliler'in yoğun yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya'yı (KRV) tercih etti. 

DEMİRTAŞ BERLİN'DE BAŞLADI

Selahattin Demirtaş, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yurtdışı seçim kampanyasını 29 Mart 2015 günü 1500 kişinin katılımıyla Berlin'de bir otel salonunda başlatmıştı. Demirtaş, yüzde 10 seçim barajını aşmada Avrupa'da verilecek oyların, özellikle de Almanya'nın belirleyici önemi olacağını söylemişti.

YER VE GÜNLERİ

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 3 Mayıs Pazar günü Dortmund'daki Westfallenhalle'de Almanyalı Türk seçmenlere seçim vaatlerini anlatarak oy isteyecek. Başbakan Davutoğlu'nun yapacağı toplantının saati önümüzdeki günlerde duyurulacak. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 25 Nisan Cumartesi günü saat 13.00'de Düsseldorf ISS Dome Salonu’nda Avrupalı Türkler ile bir araya gelecek. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli 26 Nisan Pazar günü Oberhausen'daki König Pilsener Arena Salonu'nda seçmene seslenecek. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de, 2 Mayıs Cumartesi günü Frankfurt'ta partililerine hitap edecek.

Genel başkanların dışında, genel başkan yardımcıları ve çok sayıda milletvekili toplantılar düzenleyerek seçmenlerden oy isteyecek.