General kökenli AKP'li vekilden Erdoğan'ı kızdıracak açıklama

AK Parti’nin general kökenli İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’dan sürpriz darbe çıkışı.

Askeri darbeleri araştırmak üzere TBMM’de oluşturulan komisyonun dünkü ilk toplantısına, AKParti’nin general kökenli İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın sürpriz darbe çıkışı damgasını vurdu.

Darbelerin çok çeşitli nedenleri olduğunu belirterek, medya, ekonomi, eğitim, siyasi yönetim tarzı ile ilişkilerine bakılması gerektiğini vurgulayan Ünal, “Ülkeyi siyasiler çok iyi idare ettiler de askerler durup dururken kendiliğinden mi darbe yaptı? Bana göre hayır” dedi.

“1952’de NATO’ya girmişiz, her toplantıda seçilmiş Milli Savunma Bakanı ön tarafta, GenelkurmayBaşkanı ise arka tarafta oturmuş, biz de ise tersi olmuş. 60 yıldır da bundan ders alıp bunu düzeltmemişiz. Siyasiler bunu niye düzeltemedi?” diyen Ünal’a, Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Sizden korktuk, askerlerden korktuk” tepkisini verdi. Ünal, “Subay eğitimlerini çok mu demokratik yaptık da darbeler oldu. Subayların girişleri ve seçilmeleri toplumun tüm kültürünü, inanç sistemini kucakladı da mı oldu? Hayır, bunları yapamadık; hep belli kaynaklardan geldik” diye konuştu.

MHP’li Özcan Yeniçeri de, darbelerin gökten inmediğini, darbe yapılmadan önce darbeyi meydana getirecek şartların oluşturulduğunu savundu. Yeniçeri, “Darbe söz konusu olduğu zaman, siyaset kurumu başta olmak üzere hiç bir kurum masum değildir” dedi.