Şahsıma “özel” gönderilmiş olsa da, “Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Mektup Okuma Komisyonu” tarafından okunduğu için, ne yazık ki sevgili Erdem Gül’ün mektubu “özel” olma durmunu yitirmiştir.

O nedenle halkımız tafafından “GÖRÜLÜP” , “OKUNMASINDA” bir sakınca yoktur.

Sevgili İlhami Yazgan,

Bu, “içerdekiler hep zamanlarının olmadığını söylerler” tespitiniz önemli. Silivri’ye geleli beri (25 gün olmuş bu arada) ziyaretimize gelen çok sayıda insanın bize çekinerek, “ya bu kadar sık ve çatkapı gelişimizden rahatsız oluyor musunuz? Oluyorsanız lütfen söyleyin, kırılmayız” demesi aklıma geldi.

Demek ki hapiste var bu tür bir durum. Ya da biz yeterince kıdemli mapus olamadık, bu nedenle bu tür işlere kafamız basmıyor daha. Vaktimiz bol, yatıyoruz esas olarak. Okuyorum, yazıyorum ve yaşıyoruz.

“Çok olmadığımız kesin....” cümlesi, anlamlı.

Çok olmaya hiç prim vermedim ben. Malesef demek lazım ama az olan tarafta işimiz rahat. Ben hep az taraftaydım ve sıkıldığımı hatırlamıyorum.

Politik görüşlerime uygun olarak geçimimi sağladığım gazetecilikde “ağır ve zor mevzularla uğraşmak” gerekiyor ama asık suratla değil, eğlenerek. Çok olan tarafın ne kadar stresli, sıkıcı, tekdüze ve hele de emir komuta zinciri içinde yürüdüğünü bildikçe de az taraflı birisi olarak tam anlamıyla keyif çattım diyebilirim.

“Alaman disiplini” de çok güzel. Ne yani Şubat 2016’ da velev ki çıkabildik ve geldik Alamanya’ya. Rakı içersek, “Alman usülü” diyecek gibisiniz. Yani pamuk eller cebe. Ben korktum. Can’ı göndeririz olmasa.

Oradaki bizimle dayanışma etkinliğiniz için sağolun, varolun. Sevgiyle, dostluk ve saygıyla

Erdem Gül
20.12.2015



SİLİVRİ KAPALI CEZA
İNFAZ KURUMU MEKTUP
OKUMA KOMİSYONU
GÖRÜLMÜŞTÜR