11 Eylül 2001 ikiz kulelere yapılan saldırıları El -Kaide saldırısı olarak dünyaya tanıtıldı.

Dünyaya islami terör diye gösterilen bu saldırılar, Irak'a, Afganistan'a ve diğer islam ülkelerine saldırı nedeni oldu.
El-Kaide'nin yaratıcısı Bin Ladin kimdi ? Bin Ladin, Amerika ile birlikte her türlü kirli işleri yaptığında; sessiz kalanlar çoktular. ABD bütçesinden 2015 ödeneği dahil “terörle” mücadele için harcanan para, 11 Eylül'den günümüze toplam 1,7 trilyon dolar harcandığına; sessiz kalanlar çoktular.


Paris katliamı; Emperyalist devletlere bağlı çalışan dinci terör kullanıldı. Bu vahşet; mültecilere ve göçmenlere karşı yapılmış bir korkutma ve yıldırma eylemdir!

Yaşamın her alanında,ırkçı ve dinci terör okulda, işyerinde, sokakta, mahallede, köyde, şehirlerin caddelerinde endişe verici boyutlara tırmandırıldı. Bu vahşet mültecileri, göçmenleri suçlu ilan etmek korku ve gözdağıyla gelmelerini engellemek ve gelenlerin de korku ve gözdağıyla geri gitmeleri istenmektedir.


Geçmişle yüzleşmediğimiz, gerçekleri görmediğimiz sürece nasıl ki Avrupa'nın birçok şehrinde ırkçı saldırılar sonucu göçmenler yakıldığında, öldürüldüğünde; sessiz kalanlar çoktular....Kürdistan'a yapılan her türlü vahşet ve katliam dünyanın gözü önünde yapılıyor. Kürtler büyük haksızlığa uğradığında, sahipsiz kaldığında; sessiz kalanlar çoktular. Kürd şehirlerinde Özel hareket polisleri tekbir, allahu ekber naraları ile gövde gösterisine; sessiz kalanlar çoktular.

İngiltere'de siyah ve asyalı insanlar öldürüldüğünde; Almanya'da göçmenler evlerinde yakıldığında, işyerlerinde öldürüldüğünde; ABD, Afganistan'da her türlü insan haklarını ihlal ettiğinde, vahşetlerini dinci Taliban güçleriyle birlikte gerçekleştirdiğinde; sessiz kalanlar çoktular.

Başta Fransa olmak üzere Suriye'yi parçalamak için her türlü desteği veren , Almanya, İngiltere ve ABD, IŞİD terörünün arkasında oldular. Fransa hükümeti Esad'ın yıkılması için savaş çığlığı atıyordu. Fransa para ve silah yardımını açıktan açığa IŞİD teröristlerine yaptığında; Mülteciler Avrupa'ya akın akın geldiler, çünkü ülkelerinde savaş vardı. savaş çıkartan, bombalar yağdıran, yer altı ve yer üstü kaynaklarını çalan,aç ve susuz bırakan kapitalizme karşı; sessiz kalanlar çoktular.

Avrupa'da yapılan saldırıların amacı, korku ve gözdağıdır. Ortadoğu'da çıkartılan şavaşlar müslümanlar arasında çıkartılmaktadır. Altmış yıldır Müslümanlar arasında çıkartılan savaşlarda 10 milyondan fazla insan “devletleri için”Allah, Allah diyerek birbirini öldürdü. Müslüman Suuidi Arabistan neden müslüman Yemen'i bombalıyor? Bunları müslümanlar sorgulamadıkça, cevap aramaya başlamadıkça, sormaya cesaret etmedikçe, Ortadoğu'ya barış gelmez, gelemez. Emeperyalist devletler müslüman ülkeleri ekonomik, sosyal, kültürel ve politik olarak yönlendirmeye devam etmesine; sessiz kalanlar çoktular.

IŞİD'in işgal ettiği petrol bölgelerinde ucuz petrol alan ülkeler hiç bir şey yokmuş gibi IŞİD'ten petrol almaya devam etmesine; sessiz kalanlar çoktular

Avrupa'lı kapitalistler; aşırı sağcıları, neo-Nazileri, aşırı sağ popülist partileri sokakta var etmek istiyor. Yerli işçilerle, göçmen işçileri işsizlik korkusu ile karşı karşıya getiriyor. Avrupa Birliği ırkçı baskı yasaları ile suç ortaklığı içinde; sosyal hakları kıstığı gibi, sosyalizme karşı geliştirdiği sosyal devleti toptan rafa kaldırmak için provokasyonlar planlıyor, aşırı sağcıları kışkırtıyor.

Bugün "Yeni Dünya Düzeni" olarak önümüze sürülmüş olan sistem, aslında vahşi kapitalizmin ırkçı, dinci, ayrımcı, yıkıcı, sadece sermaye yanlısı, emek düşmanı yapısından başka bir şey değildir.
Avrupa'da aşırı sağ şiddetin yayılmasında kitle iletişim araçlarının çok büyük sorumluluğu bilinmesine rağmen; Neo-Nazi partiler ve örgütler kendi yayın organlarında her türlü ırkçı ve göçmen düşmanı propagandaları yaparken; demokratik bir ülkede, aşırı sağ eğilimlerin kendisinden olmayanlara, halka ve özellikle gençlere yabancı düşmanlığı aşılanmasına ve şiddet eylemleri için elverişli bir ortam hazırlayanların bilinmesine rağmen; sessiz kalanlar çoktular.

Bugün sadece Paris'i değil, Lübnan'ı, Mali'yi ve de Ankara'yı vuran kitlesel teröre arka çıkanlar savaşı sadakatla destekleyen sağcılar-milliyetçiler ve dinciler ortalık yerde!
Bugün savaşlardan beslenenler belli ama ezilenler bu fakir halkların emekçileri, kadınları ve çocuklarıdır!