Şangay'daki fabrikada son kullanma tarihi geçmiş et kullanıldığı iddiaları üzerine, bu fabrikada üretilen ürünlerin geri toplanması çağrısında bulunuldu.Bunun üzerine Pekin ve Şangay'daki McDonald's restoranlarında hamburgerler menüden çıkarıldı.

McDonald's yetkilileri, Şangay bölgesinde hamburgerlerin yanı sıra tüm et ve tavuk ürünlerinin satışının durdurulduğunu, domuz ve balık ürünlerinin satışının ise sürdüğünü açıkladı.
BBC'nin haberine göre Şangay'da yetkililer daha bir hafta kadar önce de özel OSI grubuna ait olan bir fabrikayı son kullanma tarihi geçmiş et kullandığı iddialarıyla kapatmış, beş yetkili iddialarla ilgili olarak gözaltına alınmıştı.

OSI grubu Çin'de McDonald's, KFC, Pizza Hut, Starbucks, Burger King, 7-Eleven gibi firmalara ürün tedarik ediyordu. McDonald's'ın Çin genelinde 2 binden fazla restoranı bulunuyor.
Bozuk et skandalı Hong Kong ve Japonya'ya da sıçradı. Cuma günü yapılan açıklamada McDonald's'ın Japonya'daki 3 bini aşkın restoranında Çin'den ithal edilmiş tavuk ürünlerinin satışının durdurulduğu belirtildi.

Hong Kong'da da Chicken McNuggets ve tavuk eti içeren diğer ürünlerin satışı askıya alındı.

Çin'de gıda güvenliği konusunda daha önce de bir dizi kriz yaşanmıştı.

Örneğin, 2008 yılında süt ürünlerine melamin karıştırıldığı tespit edilmiş, olayda en az altı bebek hayatını kaybetmiş ve 300 binden fazla kişi rahatsızlanmıştı.