Göçmenler Sağlık Merkezi, ruh sağlığı ve göçmenlerin Alman sağlık sisteminden tam olarak yararlanabilmeleri konularında hizmet veriyor.

Türkçe ve Rusça hizmet veren Merkez ayrıca, Almanya'da sağlık hizmeti alan göçmenlerin dil ve kültürel sorun yaşamamaları için çalışmalar yapıyor. Kutlamada yapılan konuşmalarda, Göçmenler Sağlık Merkezi'nin çalışmaları ve Alman sağlık sisteminde mülteciler ve göçmenlerin durumuna değinildi. 20. yıl kutlamasında, Merkezin verdiği hizmetlerden yararlananlardan oluşan koronun mini konseri konukların beğenisini kazandı.



Göçmenler Sağlık Merkezi'nin Başkanı ve Yeşiller Milletvekili Arif Ünal çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: “Göçmenler Sağlık Merkezi'nin birincisi, önleyici tedbirler alanında çalışması var. Derneklerde, camilerde, okullarda çocukların eğitiminden tutunda ruhsal hastalıklara kadar vatandaşlara bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Bugüne kadar bu toplantılarımıza 80 bin kadar insan katılmış. Ayrıca, Almanya'nın her yerinden, sağlıkla ilgili her konuda bize telefonla başvurulabilir. Bu yolla da aşağı yukarı 100 bine yakın insana ulaşmışız. Üçüncü alanımız ise kriz döneminde müdahale ve psikoterapi. Ruhsal sorunu olan vatandaşlarımıza 25 oturuma kadar psikoterapi hizmeti sunuyoruz. Bunların hepsi vatandaşlar için ücretsiz. Yeni bir alanımız ise, kronik ruhsal sorunu olan hastaların evlerinde yoğun bakımını üstleniyoruz. Yani rehabilitasyon bölümümüz var. Bugüne kadar böylesi 550 hastanın yoğun bakımını üstlenmişiz. Tüm bunların yanında amacımız, Alman sağlık sistemini göçmenlere hizmet verecek duruma getirmek olduğu için Alman uzmanların eğitimi konusunda da seminerler yapıyoruz. Doktorlar ve psikologlar için böylesi 250 seminer yaptık.”



Arif Ünal, Türklerin Alman sağlık sisteminden yeterince yararlanamadığını, sorun yaşayanların sağlık sigortalarına veya kendilerine başvurmalarını istedi. Köln Göçmenler Sağlık Merkezi'nin ücretsiz hizmetlerinden faydalanmak isteyenler 0221 / 420 398-0 numaralı telefona başvurabilirler.