Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde bulunan Ahlen kentinde halk Fatma için seferber oldu. Mart ayında ortaya çıkan Aplastik Anemi rahatsızlığı nedeniyle zor günler geçiren ve yaşaması  ilik nakline bağlı olan Fatma Duman (16) için doku tipleme kampanyası gerçekleştirildi. Alman Kemik İliği Bağış Bilgi Bankası DKMS ve Ahlen DİTİB Ulu Cami’nin katkılarıyla Jugendzentrum Ost’ta gerçekleştirilen kampanyaya 707 kişi katılarak kan örneği verdi. Türkiyeliler kadar Almanların da yoğun ilgi gösterdiği kampanyada 6 bin 900 Euro da bağış toplandı.

Hiçbir annenin yüreği yanmasın

Kızının rahatsızlığının ortaya çıkmasından bu tarafa yapılan kampanyalarda kendilerine destek veren herkese teşekkür eden anne Meryem Duman, “Umarım uygun ilik bulunur. Sadece benim değil hiçbir annenin yüreği yanmaz. Fatma ile birlikte ilik bekleyen tüm hastalara acil şifalar diliyorum. Allah hepsinin yardımcısı olsun” dedi.

Başta Fatma’nın okul arkadaşları olmak üzere, doku tiplemesine çevre kentler ve Ahlen’den  katılan Türkiyeliler, Fatma ve onun gibi ilik bekleyen hastalara umut olmak istediklerini belirttiler. Vatandaşlar, Türkleri duyarlı olmaya çağırarak, doku tipleme kampanyalarına desteklerini  esirgememeleri ricasında bulundular.