Frankfurt


Frankfurt’ta faaliyet gösteren “AIDS Yardım Derneği”nin (AIDS-Hilfe Frankfurt e.V) çalışmalarına ve AIDS hastalığına kamuoyunun dikkatini çekmeyi, destek toplamayı hedefleyen koşu, kentin ortasındaki Opera Meydanı’nda düzenlenen bir şenlik eşliğinde gerçekleştirildi.



Çeşitli kategorilerde (minikler için 300 metre, öğrenciler için 1.5 km., 3333 metre ve 10 km.) gerçekleştirilen koşular ve 5 km’lik yürüyüş için katılımcıların kayıt ücretleriyle, çeşitli sponsorlardan gelen yardımlar sonucu toplanan 125.000 euro, AIDS Yardım Derneği’nin çalışmalarında kullanılacak.



Frankfurt’ta 30 yıl önce kurulan dernek, AIDS hakkında halka ve öğrencilere yönelik bilgilendirme çalışmaları, AIDS hastalarına danışma olanağı, anonim hastalık testi, uyuşturucu bağımlısı AIDS hastalarına yardım gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyor.



Derneğin Almanya’da bu alanda faaliyet gösteren ilk kurum olduğuna dikkat çeken Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann, koşuya katılım için yaptığı çağrıda hastalığın Frankfurt’taki bulaşım oranının başka yerlere oranla düşük bir seviyede kaldığını vurguladıktan sonra, “Bu başarıyı oldukça erken başlatılmış olan önleyici çalışmalara borçluyuz. AIDS Yardım Derneği, başından itibaren kentimizdeki yaygın bilgilendirme ve danışma çalışmalarında yerel yönetimin çok önemli ve vazgeçilmez bir partneri olmuştur” dedi.



Bilindiği gibi HIV/AIDS salgını dünyanın önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Birleşmiş Milletler Sağlık Örgütü’nün (WHO) istatistiklerine göre 2014 yılı sonu itibarıyla dünyanın çeşitli yerlerinde AIDS’e yol açan HIV virüsüyle enfekte olanların sayısı 55 milyonu buluyor. (gk)