Türkçe Danışma Servisi

Birçok hastanın ağrılarının nasıl ve nereden kaynaklandığına dair anlatmakta zorluk çekenler olduğuna dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı aynı zamanda klinikte Araştırma Bölümü Başkanı olan Doç. Dr. Mustafa Çıtak, konu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Ben Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanıyım. Dolayısıyla kireçlenmeye bağlı eklem ağrıları konusunda ayrıntılı bilgi ve ameliyat tedavisi sunmaktayız. Ama her hastanın sağlık durumu farklıdır. İlk etapta hasta ile ilişkilerimiz çok iyi olmalı ki nasıl bir ağrısı var onu önce incelemek lazım. Eğer kireçlenmeden kaynaklanan ve ilerlemişse ameliyat tavsiye ediyoruz”

Ameliyat öncesi bilgi önemli

2016 yılında 7 bin 800 hastanın ameliyat olduğunun altını çizen ve hastanın tam olarak derdini anlattıktan sonra muayene edip sonuçları görüşmek gerektiğini belirten Doç. Dr. Mustafa Çıtak, “Eğer hapların, verilen ilaçların faydası olmuyor ve her geçen gün şiddetli ağrı oluyorsa, hastayı rahat ettirmek sağlığına kavuşması için ameliyat edilmesi gerekir. Kireçleme genelde diz ve kalça eklemlerde yerlerde görülüyor. Dünya'da modern teknik ve modern bir tıp var her geçen günde ilerliyor. Bir nevi dize ve kalçaya protez takıyoruz ve hasta iyileşiyor. Günümüzde çok kaliteli protezler var ve bunlar günümüzde yıllarca uzun vade de dayanıyor. Bunun için korkmamak lazım” dedi.

Randevu alınması gerekir

Eşi Şerife Çıtak'da Göz Doktoru olan Doç. Dr. Mustafa Çıtak, her insanın sağlıklı beslenmesi ve bilinçli spor yapması gerektiğini hatırlatarak, devamlı sağlık kontrolleri yaptırılması gerektiğini de hatırlattı. Doç. Dr. Çıtak, “Ağrısı olan veya olmayan her insan sağlık kontrolleri yaptırmalı ki erken teşhis hayat kurtarır. Ne kadar erken bir hastalık teşhis edilirse bir o kadar tedavisi kolay olar. İlla doktora gitmek için bir tarafı ağrıması gerekmez insanın” açıklamasında bulundu.

Helios Endo – Klinik Hamburg, Holstenstrasse 2, 22767 Hamburg adresinde Nisan ayından itibaren Pazartesi günleri 07.30 – 16.00 saatleri arasında Türkçe Danışma Servisi hizmette. Randevu almak isteyenlerin 040-31 97 12 40 nolu telefonu aramaları gerekiyor.