Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'le birlikte Gaziantep 8'inci Ortadoğu Altın ve Mücevherat Fuarı'nın açılışını yaptı. Fuarı gezen Bakan Eker ve Bakan Şahin, daha sonra Gaziantep Ticaret Borsası '2011 Borsanın Yıldızları Ödül Töreni'ne katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Eker, Avrupa ile Türkiye arasındaki kırmızı et tüketimine değindi. Yapılan mukayeselerin haksız olduğuna dikkat çeken Eker, "Şimdi diyorlar ki Avrupa'da kişi başına kırmızı et şu kadar, Türkiye'de bu kadar diyor, mukayese yapıyorlar. Çok haksız bir mukayese. Neden? Şundan dolayı; Avrupa'nın yediği etin yarısı domuz arkadaşlar. Yüzde 50'si domuz. Yani küçücük Belçika ülkesi 1 milyon ton yılda domuz üretiyor. Yani onların yedikleri kırmızı etin hepsi sığır eti değil. Hollanda da öyle, Belçika'da da öyle. Danimarka'da da öyle, Almanya'da da öyle, diğer bütün ülkelerde. Biz zannediyoruz ki bunların o yedikleri etlerin hepsi dana eti, sığır eti falan filan. Yok öyle bir şey. Doğru değil. Şimdi biz eğer bütün kırmızı etin tamamını sığırdan karşılayalım dersek bu pahalı bir üretim olur. Ya ne yapmamız lazım, mutlaka küçükbaşla bunun takviye edilmesi lazım. Bizim coğrafyamız buna müsait, bizim iklimimiz buna müsait çünkü az yağış alıyor" diye konuştu.

Türkiye'nin yanlış kırsal alan politikalarına da değinen Bakan Eker, "Biz ne yapmışız, biz yanlış politikalar uygulamışız. Bir tarım kanunu çıkarmamışız. İnsanları kırsalda tutacak kırsal alt yapıyı oluşturmamışız. İnsanlara köylere içme suyu vermemişiz. Türkiye bir tarım kanununu Cumhuriyetin kuruluşunun 83 sene sonra 2006 yılında kavuştu. 2006 yılında biz çıkardık. Strateji belgesi çıkardık. Sadece tarım çerçeve kanunu değil, 14  tarımla ilgili başka kanun da çıkardık ve desteklemeleri de bütünüyle değiştirdik" diye konuştu.

Bakan Eker, Gaziantep'teki programının ardından İstanbul'a dönerken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise Gaziantep'in merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi'nin Aydınlar Mahallesi'nde yaptırdığı Aydınlar Sosyal Tesisi'nin açılışını yaptıktan sonra, geçen yıl 16 yaşındaki bir genç tarafından tecavüz edilip boğularak öldürülen 5 yaşındaki F.D.'nin ailesini ziyaret etti. Bakan Şahin gece ise Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan'ın kızı Selcan Aslan'ın nikah törerine katıldı.



ZG (SÜ/RT)