Yeni bir güne, yeni bir yıla girmek için insanlar kendi tercihleri sonucu bir eğlence yerinde kutlama yapıyorlardı. Her bireyin eğlence düzenlemek, kutlama yapmak kendi tercihidir. insanların en doğal haklarıdır. Bu doğal haklarına kindar, tahammülsüz ve dini gerekçeyle vahşice saldırmak, öldürmek islamın kindar yüzünü bir kez daha göstermiştir. Dincilik işte böyle vahşet bir kindarlıktır.

Düşünsenize şöyle bir; Aralık ayında dinciler 25 Aralık İsa'nın doğum tarihi olduğu için Noel kutlamayı, 31 Aralık yeni yıl için yılbaşı kutlamayı bir suçmuş gibi kin ve nefretle propaganda yarışına girdiler. Diyanet yılbaşı kutlamayın çağrılarısıyla bu koroya katıldı. Dinci-cemaatcı kurumlar, medya orgaları bu vahşetin gelişmesine en büyük katkıyı yapanlardır ve sorumlularıdır. Bu kinci ve dinci zihniyet farklılığın düşmanıdır. Tek din, tek dil zihniyeti kötülüktür. Halklara karşı sevgisizliktir, saygısızlıktır.

Reina vahşetinin gelişmesine baktığımızda devletin zirvesi davetiye çıkarmıştır. Irkçı/Dinci Türk medyası kirli zihniyetlerini açık açık yazıyorlardı. Diyanet de bu koroya katılmıştı. Diyanet de Yılbaşı kutlamalarını hedef göstermişti. Hedef gösteren Diyanet hakkında hiç bir işlem yapılmadığı gibi onun teşvik edici açıklamaları medya tarafından onurlu bir iş gibi gösterilmişti. Devletin savcıları, hakimleri, yasaları ve kanunları bu kindar açıklamalara müdahale etmedi. Bu açıklamaları yapanlara herhangi bir cezai işlem yapılmadı. Devletin hiç bir yetkilisi Noel ve Yılbaşı için söylenen kindar açıklamaları kınamadı.

Noel Baba'nın kafasına silah dayayanlar, Noel babayı sünnet etmek için elinde bıçakla poz verenler hakkında bir cazai işlem yapılmadı. Tam tersine Devletin zirvesi kindar saldırıları yapanlara destek ve moral veren açıklamalar yaptı. Irkçı-kindar medya boy boy sür manşet haberlerle dincilerin tahammülsüz kindarlıklarını şirin gösterdiler.

Reina vahşeti insanların yaşam tercihlerine yönelik bir katliamdır. Reina katliamı Türkiye’de tek dinin ve tek dilin yarattığı bir sonuçtur. Reina vahşeti Türk ırkçılığın ve Arap dinciliğinin tek tip insan yaratma zihniyetine hizmet eden bir katliamdır.

Sosyal medyada Noel ve Yılbaşı için söylenen sözlere, sokak kindarlıklarını öven hesaplara karşı cezai yaptırımların uygulanmaması düşündürücü değil mi?

Anadolu/Mezapotamya kavimler kapısı çok farklı kimliklere, dillere, kültürlere, inançlara ve dinlere ev sahipliği yapmış topraklardır. Bu coğrafya da Noel kutlamaları vardı. Anadolu/ Mezopotamya toprağı Noel'i kutlayan halkların ana yurdudur, ata yurdudur. Bu coğrafya Noel kutlayan halkların iç içe yaşadığı bir coğrafya iken Arap dininin istilası sonucu farklılıklara, farklı gelenekleri inkar etti ve zorla sürgünlere gönderildi, katliamlardan geçirildi. Farklı kültürlere karşı her türlü tahammülsüzlük geliştirildi, Farklılığın zenginliğini yerle bir edildi. Bugün bu topraklarda yaşanan süreç kindarlığın ve barbarlığın mirasıdır.